BOMBA IZ MAKSIMIRA: Livaković postaje najskuplji hrvatski vratar u povijesti!?

FOTO:

Izgleda kako će Dinamo Zagreb ipak odraditi još pokoji veliki transfer. Naime, na izlaznim vratima je Dominik Livaković, sjajni vratar koji je bez ikakve usmnje broj jedan u Hrvatskoj kad su u pitanju vratari.

Sportske novosti pišu kako će hrvatski vratar broj jedan lako moguće otići iz Dinama u ovom prijelaznom roku. Prema vijestima iz “nogometnog izloga” za Livakovića je trenutačno najviše zagrizao francuski Rennes, koji bi idućih dana mogao u Maksimir poslati i službenu ponudu. Na koji iznos, zasad nije poznato, međutim, ako znamo da nakon prošlogodišnjih odbijanja ponuda postoji dogovor Dinama i Livakovića da on može otići za 10 milijuna eura, onda je jasno koliko bi francuski klub trebao biti izdašan da u svoje redove dovede hrvatskog reprezentativca.

Podsjetimo, bilo je već upita i ponuda za Livakovića iz mnogih najjačih liga, no najbliže je Dinamov vratar bio Montpellieru, koji je tada, prije godinu dana, nudio oko sedam milijuna eura. Međutim, tada su u Dinamu ponudu odbili, a i Livaković je zaključio da nije loše ostati još godinu u Dinamu, braniti u Ligi prvaka, uzeti reprezentativnu “jedinicu” i onda nakon Eura odraditi transfer.

Sve je išlo po savršenom planu, osim što je Euro odgođen za godinu dana, međutim, Livaković je u formi, na početku ove sezone brani dobro, i u Dinamu i u reprezentaciji, pa je sve više onih kojima je “upao u oko”. Također, Dinamo se ove godine nije plasirao u Ligu prvaka, nema tog najvećeg motiva, pa je i to mnogim klubovima okidač za transfer. Ionako se već od lani govori da je Livaković prvi u redu za odlaskom, a koliko god teško padao svaki odlazak iz naših klubova, toliko je jasno da je ovo i logičan trenutak za njegov transfer.

Uskoro će napuniti 26 godina i to su za golmana prave, zrele godine. A dođe li ponuda od 10 i više milijuna eura, Dinamo svoga vratara neće moći zadržati, makar do zime, do kraja skupine Europske lige. Rennes je, pak, klub koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu Ligue 1, igrat će Ligu prvaka, pa je u svakom slučaju privlačniji nego nedavno Montpellier.

Komentari

komentara

« Povratak