BOMBA NA OPUS ARENI: Osijek pronašao novog trenera!

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Osijek iznenadio je domaću javnost objavom da Zoran Zekić više nije glavni trener kluba. Prema nekim izvorima rastanak je inicirao sportski direktor Jose Boto koji je tražio promjenu na klupi.

No, nije dugo trebalo čekati za postavu novog trenera. U vodećim domaćim medijima izašlo je kako će novi trener Osijeka postati 39-godišnji Federico Coppitelli, mladi talijanski stručnjak za kojeg pišu da je jedan od najperspektivnijih mladih trenera na svijetu.

Naime, Boto u Coppitelliju vidi prototip trenera budućnosti – 39-godišnjak je stručnjak iza kojeg je aktivan rad s mladima, počevši od Frosinonea, preko Torina i Rima do Leccea s kojim je 2023. osvojio prvenstvo te je izabran za najboljeg trenera Primavere.

Ta titula osvojena s Lecceom peta je omladinska titula za Coppitellija koji je pravi majstor u tome da uspijeva razvijati svoje igrače i istovremeno se boriti za važne ciljeve. Osijek, klub s izvrsnom infrastrukturom i koji je uvijek veliku pozornost pridavao svojoj omladinskoj školi kao resursu i baštini, želio bi Coppitellija između ostalih i iz tog razloga”, otkriva Gianluca Di Marzio.

Coppitelli je trenerskoj u karijeri krenuo s dna, od amaterskog nogometa za mlade do profesionalnog nogometa, od Nuova Tor Tre Teste do Rome, a zatim nastavio u Frosinoneu, Torinu pa Lecceu. I baš je u svakoj kategoriji u kojoj je do sada radio osvajao pokale u Italiji, bilo prvenstvo ili Kup. Osijek bi mu, dakle, bio prvi izazov u seniorskom nogometu. P

rema pisanju lokalnih medija, Bijelo-plavi su pred mladog talijanskog stručnjaka stavili dvogodišnji ugovor. Coppitelli, inače, preferira ofenzivni nogomet, a najčešća formacija koju je koristio bila je 4-3-3.

Komentari

komentara

« Povratak