BOMBA NA RUJEVICI: Rijeka dogovorila fantastičnog trenera!

FOTO:

Rijeka ovog puta nije htjela ponovit pogrešku uoči nove sezone kada se potraga za novim trenerom pretvorila u pravu noćnu moru.

Podsjećamo, Riječane je u novu sezonu poveo duo Fausto Budicin & Dragan Tadić, ali ta suradnja nije urodila plodom. Potom je za spasitelja doveden poznati talijanski stručnjak Serse Cosmi, ali ni on se nije predugo zadržao na Rujevici. Talijan je praktički odmah dobio otkaz nakon teškog poraza od Dinama 2:7.

Prošlu nedjelju završio je prvi dio HNL-a, a Rijeka je prema svemu sudeći danas pronašla novog trenera. Kako prenosi Germanijak.hr to će postati Sergej Jakirović! Očito kako je postignut dogovor na relaciji Mostar-Rijeka, ali još uvijek se čeka službena potvrda cijelog posla.

Jakirović se u kontekstu Rijeke spominjao i ljetos, dok je ove zime za njegovim uslugama bio zainteresiran i Nenad Črnko koji ga je htio vratiti u Goricu gdje je i stekao trenersku afirmaciju. Jakirović je na klupi Zrinjskog napravio sjajan posao, a zovu kluba s Kvarnera očito nije mogao odoljeti. Zanimljivo, Jakirović je u igračkoj karijeri nosio dres Rijeke (07./08.), tada ga je na Kantridu doveo Zlatko Dalić pa se tako može reći kako se vraća u dobro mu znane krajeve.

Njegov trenerski rukopis je svima lako čitljiv. Jakirović inzistira na ‘agresivnom’ pristupu, nerijetko mu bekovi budu ofenzivniji od centralnih napadača, a u takvom sustavu uvijek iskoči jedan pojedinac koji onda bude prva violina i za kojeg radi ‘cijela momčad’.

U Gorici je to bio Kristijan Lovrić, u Zrinjskom Nemanja Bilbija, a sigurno je da i u postojećem kadru Rijeke postoji nekoliko sjajnih igrača od kojih bi – ako se stvari poslože kako treba – netko također moga isplivati.

Komentari

komentara

« Povratak