BOMBA OD TRANSFERA: Chelsea za Hrvata nudi 60 milijuna eura

FOTO:

Izgleda kako će engleski velikan Chelsea u svojim redovima dovesti još jednog Hrvata, tvrdi poznati novinar.

Naime, Ekrem Konur, dobro upućeni turski novinar tvrdi kako će Chelsea ovog ljeta ponuditi čak 60 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola. To bi bio povijesni transfer za hrvatski nogomet i nadmašio bi dosadašnji rekord Matea Kovačića, kojeg je također Chelsea platio 45 milijuna eura.

Gvardiol, 20-godišnji stoper Leipziga, igra sjajnu sezonu i Chelseajev trener Thomas Tuchel u njemu vidi idealnu zamjenu za Antonija Rüdigera, koji će na ljeto napustiti klub i otići u Real Madrid. Gvardiol je ove sezone odigrao 44 utakmice za njemački klub i zabio dva gola uz tri asistencije.

S posebnom pažnjom situaciju oko Gvardiola prati Dinamo. Hrvatski prvak je kad je prodavao Gvardiola Leipzigu u ugovor o transferu ugradio klauzulu prema kojoj mu pripada oko 25 posto od sljedećeg transfera tog igrača i to od razlike u odnosu na ono što je Leipzig platio Dinamu. Zagrebački klub bi tako dobio oko 12 milijuna eura.

Podsjetimo, nedavno je Međunarodni centar za sportske studije (CIES) u svom tjednom izvješću objavio procijenjene vrijednosti transfera pedesetorice igrača do 23 godine s najvišom tržišnom cijenom, a na vrhu je upravo Gvardiol s procijenjenom vrijednošću transfera od čak 96.2 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak