BOMBA S OPUS ARENE: Evo tko dolazi u Osijek!

FOTO:

Iza hrvatskog prvoligaša Osijeka vrlo je zanimljiva nogometna godina. Daleko najvažniji događaj svakako je otvorenje novog stadiona Opus Arene, ali složit će se svi kako je izostao rezultat barem što se tiče domaćeg prvenstva.

U Europi je Osijek odradio koliko je mogao, kada upišete tri pobjede u četiri utakmice protiv mađarskog ZTE-a i turskog Adana Demirspora onda je to za posve korektnu ocjenu. Osijek je dobro krenuo i u prvenstvu, ali se onda sve promijenilo nakon šokantnog poraza od Dinama. Vrlo brzo otkaz je dobio Stjepan Tomas, a na njegovo mjesto došao je legendarni Zoran Zekić.

Očekuje se da će Zekić donijeti toliko željeni pomak u prvenstvu, a u tome će imati golemu pomoć jer na poziciji sportskog direktora dolazi veliko ime. Naime, kako pišu Sportske novosti, više nema nikakve sumnje kako će tu funkciju s idućeg tjedna, svakako prije nego što momčad otputuje na pripreme u Istru, preuzeti Jose Boto, slavni Portugalac koji je na sjajnom glasu nakon rada u europskim “teškašima”.

Od Bota se u Osijeku očekuje puno, a s njegovim dolaskom u slavonskom prvoligašu nakon dugo vremena tapkanja u mjestu napokon će dobiti neke nove, svježe i svakako drugačije ideje.

“Jako je bitno da dovedemo pravu osobu koja će u pravom smislu riječi preuzeti uzde sportske politike i ustrojiti sportski dio kluba onako kako vlasnik od prvog dana želi. Taj sportski direktor mora se jasno posvetiti školi nogometa i skautskoj službi i biti u uskoj komunikaciji s trenerom, a u isto vrijeme s vlasnikom i predsjednikom komunicirati koji su to ciljevi i strategije… Svjesni smo svih pogrešaka koje smo napravili u proteklom razdoblju”, najavio nam je prije mjesec dana klupski direktor Vladimir Čohar.

Portugalac je, inače, radeći u Benfici, Šahtaru i PAOK-u crpio ogromni južnoamerički bazen, prije svega Brazil i Argentinu, u kojem je pronašao dosta odličnih igrača.

Inače, Boto u Osijek ne dolazi sam. S njim bi trebao doći i jedan pomoćnik, iako su se prethodnih tjedana u kuloarima spominjala dvojica. O kome je riječ još je nepoznato, kao i hoće li funkcija koju će obnašati biti ona pomoćnika sportskog direktora.

Komentari

komentara

« Povratak