BOMBA U MAKSIMIRU: Evo tko bi trebao postati novi sportski direktor Dinama!

FOTO:

Iznenađujućim odlaskom Darija Šimića iz Dinama prije točno dva mjeseca ostalo je upražnjeno mjesto na poziciji sportskog direktora kluba.

Legendarni dinamovac zadržao se tamo svega sedam mjeseci, a otišao je vjerojatno zbog velikog pritiska od strane navijača. Goleme kritike stizale su na račun Šimića jer je klub odradio jako loš ljetni prijelazni rok. No, Dinamo je i dalje bez sportskog direktora te potraga još uvijek traje.

Šuškalo se kako u Maksimiru razmišljaju o dovođenju stranca, a sada Germanijak.hr ekskluzivno doznaje kako je u igri opet Ivan Mance! Čovjek, koji je kao sportski direktor stvarao onu moćnu Rijeku prije šest-sedam godina i koji se, među rijetkima u hrvatskom nogometu, usmjeravao baš u posao sportskog direktora, a ne trenera, ponovno je ‘živa’ opcija. Valjda su u klubu shvatili da moraju brzo reagirati, da moraju pronaći stručnjaka, koji će odmah uskočiti u vatru i odraditi prijelazni rok po svim zahtjevima i potrebama, a Mance je sigurno jedan od takvih.

Navodno njegovo dolazak zagovara predsjednica Uprave Vlatka Peras, no, pred njegovim je dolaskom u Maksimir više prepreka. Prvo, on je trenutno sportski direktor u turskom Göztepeu, koji je dio grupacija srpskog biznismena Dragana Šolaku, čiji je najpoznatiji eksponat engleski Southampton.

Pitanje je bi li Mance sad napuštao takvu poziciju i došao u neizvjesnost Dinama, u kojemu je, primjerice, Dario Šimić trajao svega šest mjeseci. Pitanje je, zapravo, što bilotko pa i Mance, može napraviti u samo mjesec dana, a ulog je ogroman.

Drugo, Mance je već bio kandidat za sportskog direktora, prije godinu i pol dana, kad je na klupu trebao sjesti Darko Milanič. Slovenca je u Maksimir tada dovodio Zdravko Mamić, s njim je u ‘paketu’ iz ciparskog Paphosa trebao tada doći i Mance, koji je, navodno, bio prijedlog Zorana Mamića, čiji veliki respekt uživa.

Kako je tada ‘puknulo’ oko Milaniča, što je bio prvi front između tadašnje Uprave i Zdravka Mamića, u zaborav je pao i Mance.

Komentari

komentara

« Povratak