BORJAN ŽESTOKO PROZVAN: Kako je moguće da jedan tako veliki srpski domoljub igra za Kanadu?

FOTO:

Hrvatska je sinoć savladala Kanadu s visokih 4:1. Jedan od kanadskih igrača koji je u fokusu domaće javnosti je kanadski vratar…

Borjan žestoko prozvan

Vratar Crvene zvedze i kanadske reprezentacije privukao je pažnju domaće javnosti svojim izjavama da je rođen u Kninu, u Republici Srpskoj Krajini. Očekivano, jučer se, nakon utakmice s Kanadom našao na udaru kritika, ali i uvreda.

Na njegove se izjave, ali i lik i djelo osvrnula bivša hrvatska voditeljica i pjevačica, Vlatka Pokos.

„Prije svega, čestitam hrvatskoj reprezentaciji na maestralnoj pobjedi nad Kanadom! Svi smo jako ponosni i vjerujemo u njihov uspjeh i na ovom Svjetskom prvenstvu.”, započela je Vlatka na Instagramu te prozvala Borjana kojem je održala lekciju iz povijesti i geografije.

„Dragi Milane, imam dovoljno godina da se malo bolje sjećam povijesti i zemljopisa ovih prostora pa Vam mogu sa sigurnošću reci da ste 1987. godine rođeni u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj, u HRVATSKOJ prelijepoj Dalmaciji i HRVATSKOM gradu Kninu.

Vaši preci su u Hrvatsku stigli bježeći pred Otomanskim carstvom i našli dom u na hrvatskom tlu ali, nažalost, nisu prihvatili ovu zemlju kao svoju domovinu već su ovdje željeli stvarati “Srbiju”. Maligna tvorevina koju spominjete kao mjesto svog rođenja, nikad nije postojala, osim u mokrim snovima velikosrba a ti isti su razlog za bijeg Vase obitelji iz vase domovine Hrvatske. Kad širite velikosrpske laži po svijetu i dirate se u hrvatsko sveto tlo, plaćeno tisućama žrtava i krvlju, onda morate očekivati odgovor koji Vam se neće svidjeti. Nikakav ekstremizam ne podržavam i smatram poraznim da se Vi kao mlada osoba, koja je provela veći dio života u Kanadi, hranite mržnjom i lažima.

Mogli ste očekivati, nakon svojih bijednih, neinteligentnih provokacija da nećete biti omiljeni u Hrvatskoj. I za kraj jedno pitanje: kako je moguće da jedan veliki Srbin i srpski domoljub igra za reprezentaciju Kanade a ne Srbije? Obični ste licemjer! A prije no sto proglasite druge primitivcima, dobro se pogledajte u ogledalo i razmislite o vlastitom ponašanju.”

Iako često na udaru kritika, Vlatka je ovom objavom pobrala brojne pozitivne reakcije.

Komentari

komentara

« Povratak