BRAVO, LEGENDO: Igor Štimac odveo Indiju na korak do povijesnog uspjeha!

FOTO:

U šest azijskih država igra se treća runda kvalifikacija za Azijski kup 2023. godine koja će dati posljednjih 11 sudionika završnog kontinentalnog turnira. Igra se i u indijskoj Kolkati, gdje je domaća reprezentacija napravila velik korak prema turniru koji se sljedeće godine trebao odigrati u Kini, ali je ona otkazala pa se traži novi domaćin.

Reprezentacija koju vodi hrvatski trener Igor Štimac u srijedu je s 2:0 svladala Kambodžu, a u subotu s 2:1 Afganistan pobjedonosnim golom Sahala Abdula Samada u prvoj minuti sudačke nadoknade. Bilo je stresno, Indija je povela u 86. minuti pogotkom 37-godišnjeg Sunila Chhetrija, a gosti su dvije minute kasnije izjednačili preko Zohiba Islama Amirija.

Hong Kong i Indija imaju po šest bodova na vrhu ljestvice i igrat će međusobno u utorak, a budući da na Azijski kup osim pobjednika skupina ide i pet od šest drugoplasiranih reprezentacija, Štimčevim Indijcima za prolaz je dovoljan i bod, a velika je mogućnost da će na Azijski kup otići i u slučaju poraza.

Ostvari li Štimac svoj plan, Indija će prvi put u povijesti zaigrati na dva uzastopna Azijska kupa, jer je nastupala i na turniru 2019. u UAE.

BOMBA OD TRANSFERA: LOVRO MAJER RADI TRANSFER KARIJERE?

Komentari

komentara

« Povratak