BREAKING: Dinamo dobiva veliko pojačanje! Arijan Ademi pred pomilovanjem!

FOTO: Getty

U četvrtak je modra delegacija u Beleku bila ogorčena. Naime, po onome što smo saznali, danas je trebala biti donijeta odluka o sudbini Arijana Ademija, koju je trebao predočiti sportski arbitražni sud u Lausanni alias CAS. Međutim, društvo u Beleku je dobilo obavijest da će se konačna odluka donijeti tek 15. veljače, te da se opet cijela priča odgađa. To sve u plavom taboru izaziva veliku sumnju u dobre namjere, prije svega UEFA-e, jer u plavom domu drže da se u “slučaju Ademi” nešto, narodski kazano, mulja.

Odšteta Modrima

Ono što smo čuli iz neslužbenih izvora jest da je laboratorij u Kölnu, a to je laboratorij koji uvažava UEFA i na čijem je nalazu inzistirao sam CAS, nedvojbeno utvrdio da je dopušteni lijek Megamin, koji je koristio Ademi, bio zagađen zabranjenom supstancom Stanozolom, što dakle kazuje da ga Ademi nije uzeo svjesno, te da bi slijedom logike trebao biti oslobođen, odnosno da bi mu se trebala ukinuti kazna od četiri godine zabrane igranja. Treba napomenuti da bi potpuno oslobađanje Ademija, dakle presuda da uopće nije krivac podrazumijevala plaćanje odšteta Dinamu i Ademiju od strane Kuće europskog nogometa. Ipak, drži se da bi CAS, mogao ukinuti četverogodišnju kaznu Ademiju, te solomonski odlučiti da je ova kazna koju je odradio, dakle ovih 17 mjeseci, bila dovoljna. U tom slučaju nema plaćanja odštete… Ademi se može vratiti na travnjak, ali UEFA ne bi trebala posezati u svoju blagajnu.

Moguće je da bi Kuću euronogometa Ademi tad ipak samostalno mogao tužiti zbog nanesene duševne boli. Dinamo je inače ovih 17 mjeseci uredno plaćao defenzivnog veznog kojem godišnja plaća iznosi 400 tisuća eura. Za plavi klub bilo bi jako dobro da Arijan bude oslobođen, jer bi se time zaista isplatila investicija koja je živjela i za njegove suspenzije.

Stalno odgađanje odluke uznemirava maksimirske čelnike, jer se oni plaše da se tu igraju neke prljave igre.

Naravno, ako iz CAS-a dođu pozitivne vijesti, Ademi bi, praktički, isti dan mogao početi trenirati s Dinamom. Pitanje koje se pritom logično postavlja glasi: “U kakvom je fizičkom stanju Ademi, koliko će mu trebati da dođe u punu formu?”

Kilogrami se nisu nakupili

Trenutno je to u drugom planu, samo da se vrati, lako za ostalo… Međutim, kako čujemo od njemu bliskih ljudi, Ademi je fizički u jako dobrom stanju, kilogrami se nisu nakupili, naprotiv. Svakodnevno igra tenis ili padel, radi individualno i sigurno nije od onih koji bi se u Dinamov dres vratio nespreman. No, kažemo, o tom potom. Jedina loša stvar u dobroj vijesti da ova trakavica napokon završava jest da, ne bude li Ademi pomilovan, Dinamo više neće imati dovoljno vremena da dovede neko pojačanje, jer 15. veljače završava prijelazni rok. Svi se u Maksimiru nadaju da neće ni trebati…

Izvor: sportske novosti/Tomo Ničota

Komentari

komentara

« Povratak