BREAKING: Dinamo vraća dvije legende na Maksimir!

FOTO:

Sammir i Eduardo zajedno na proljeće u Dinamu? Dudu je prije mjesec dana najavio mogućnost povratka u Maksimir, uz napomenu kako će puno ovisiti i od odluka čelnih ljudi Šahtara. Možda trenutno zvuči neostvarivo, ali tko zna, vidjeli smo i veća čuda.

Zvuči kao obična priča iz naroda, ali dima itekako ima. Posebno se stvorila vatra nakon današnje izjave Sammira za Sportske novosti: “Ako dođe ponuda od Dinama uzet ću je na razmatranje, u to budite sigurni.”.

Pojavila se opcija kako će Sammiru u Rijeku, ali to pada u vodu ukoliko se pojavi Dinamo. Jedno je sigurno, a to je da “Modri” moraju na veliki remont tijekom zime jer ovu jesen treba zaboraviti što prije. Sammir  ima 29 godina, sigurno da mu nije lako u Kini, ali kad vidi svoj bankovni račun onda tu neće biti previše plakanja. Sammir je u Dinamo stigao 2007. godine i zadržao se sve do početka 2014. godine kada je otišao u španjolski Getafe. U dresu Dinama osvojio je čak sedam naslova prvaka Hrvatske.

S druge strane spominje se Eduardo da Silva, legendarni napadač koji je bio prava napast u dresu Dinama. Sezone 2006./07. Eduardo je naprosto briljirao u Dinamovoj momčadi i s 34 pogotka oborio rekord u postignutim pogotcia u jednoj sezoni, došavši do Top 10 strijelaca 1. HNL ikad. Rekord je do tada držao Goran Vlaović s 29 postignutih pogodaka iz 1993./94.. Iste je sezone postao prvi i jedini igrač koji je od 1992. postigao hat-trick na utakmici vječnog derbija protiv Hajduka (3:0 na Maksimiru 19. svibnja 2007.), a isti taj dan sa 7 pogodaka postao je najbolji strijelac svih derbija od osamostaljenja Hrvatske.

Eduardo nije previše zadovoljan u dresu Shaktara jer minutaža mu nije velika, a poznati napadač želi igrati. Vrata u Maksimiru su mu otvorena.

Ovo bi značilo pravu bombu u HNL-u i povratak Dinama sa stilom u napadu na titulu prvaka. Još je jako malo ostalo do otvaranja zimskog prijelaznog roka, a u Dinamu će puno trgovati…

Komentari

komentara

« Povratak