BREAKING: Hajdukovcima prijeti visoka kazna!

Hajduku se ne piše dobro. Sportske novosti pišu kako se Hajduk neprimjereno ponašao i doslovce podržao nasilje nad sucem Marićem…

Nakon što je sudac Bruno Marić prebijen u Stobreču, a Hajduk je zabranio službenom spikeru na Poljudu da mu pročita tekst podrške, odbivši zahtjev delegata da uradi jednako kao na svim utakmicama 12. kola Prve HNL i 11. kola Druge HNL, pa kad se potom dogodilo da već u prvoj minuti sjeverna tribina zlokobno zaurliče “Mariću Srbine, čakija ti ne gine…” čini se da bi se policija morala pobrinuti za Marićevu osobnu zaštitu.

Kamo to vodi, pitali su se ovih dana mnogi, a nije lako ni disciplinskom sucu Saši Pavličiću-Bekiću. Premda bi manirom hladnog profesionalca mogao isključivo sipati kazne kako ih propisuje Disciplinski pravilnik, ne mareći ni za što drugo, Pavličić-Bekić je dosad iskazivao primjetan senzibilitet za Hajduk, no ovaj put neće imati prostora za preveliku milost.

Zatražio je od Bijelih da se očituju, pa će na temelju iskaza posegnuti za mjerama. Ako demonstriraju svijest o pogrešnom ponašanju i porukama, pokažu li kajanje ili barem žaljenje, bolje će proći. No, kako kao klub nisu objavili čak niti kurtoaznu osudu nasilja poslije batinanja u Stobreču, može li se to očekivati?

Hajduk je pod teretom barem po dvije osnove: zbog nepoštivanja zahtjeva delegata što propisuje novčanu kaznu, ali i zabranu obavljanja funkcije odgovorne osobe, a najodgovorniji je predsjednik kluba Ivan Kos. Do šest mjeseci isklučenja iz nogometa.

Isto tako zbog diskriminirajućih i prijetećih povika te bacanja baklji, a u dva navrata je susret kratko prekinut, kazna se povećava s obzirom na to koliko se puta ponovilo. Recidivisti teže stradaju, pa je ovaj put lako moguće da odluka bude – zatvaranje sjevera Poljuda za jednu prvenstvenu utakmicu. Ili će opet ostati samo na novčanoj sankciji? Kako je u tom društvu koje ne prihvaća norme koje je klub potpisao prije starta sezone bio i predsjednik Kos, okolnosti su dodatno otegotne.

Hajduk ima svoje stav, kad već nije pronašao drugačiji način da ga komunicira, morat će prihvatiti i posljedice. Po tom pitanju HNS nema izbora, čak i da je totalno posvećen stišavanju strasti.

Ostaje za vidjeti kako će ovo proći jer dobro je poznato da Hajduk i HNS nemaju dobre odnose…

Komentari

komentara

« Povratak