SLUŽBENO: Lovre Kalinić napušta Hajduk i odlazi u belgijski klub! Postaje najskuplje pojačanje kluba u povijesti!

FOTO: Hajduk Split

Gotovo je! Hajdukov kapetan sutra će otputovati u Belgiju gdje bi nakon liječničkog pregleda trebao potpisati ugovor s Gentom, koji će hrvatskog golmana platiti 3,1 mil. €.

Konačna je to odluka nakon desetodnevnih pregovora, u koje su se nakratko uključili i Anderlecht i Rennes, no nisu uspjeli srušiti posao Genta, koji je prvotnih 2,5 milijuna eura ipak podigao na 3,1 milijun, te time učinio Lovrin transfer najskupljim transferom jednog golmana u Hrvatskoj. Kalinićev transfer nadmašit će tako tri milijuna eura vrijedan transfer Vedrana Runje iz Marseillesa u Standard u ljeto 2004. godine.

Hajduk će od transfera dobiti 2 milijuna eura, dok bi Lovre uz 600.000 eura od samog transfera, trebao primati i oko 750.000 eura godišnje. 

Do potpisa transfera ostaje dogovoriti još jedan detalj, Hajduk je u zamjenu za plaćanje u ratama, tražio postotak od budućeg Lovrinog transfera, no to ne bi trebala biti prepreka. Mogli su Splićani uzeti nešto manje eura, ali odmah, no Hajduk više nije u financijskim problemima i nije mu problem naplatiti transfer u ratama, a i za Lovru i za klub ljepše zvuči kad je transfer rekordan, pa makar i među golmanima.

 

Komentari

komentara

« Povratak