BREAKING: Mostovci ruše Mamića i Šukera? Traže ostavku cijelog HNS-a!

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Most je medijima poslao priopćenje u kojem navodi da hrvatski nogomet hitno treba promjene.

Priopćenje Mosta donosimo u cijelosti:

“Mi, članovi i dužnosnici Mosta nezavisnih lista osjetili smo potrebu obratiti se javnosti nakon što je ovaj  vikend baš svima postalo jasno što se dogodilo s hrvatskim nogometom.

Reakcija Dinamovih navijača koji su bili prisutni dvojbenoj pobjedi njihove momčadi u Vinkovcima nakon sramotno dosuđenog kaznenog udarca najbolje pokazuje koliko Hrvatskoj trebaju promjene i koliko ih hrvatsko društvo zaslužuje. Jučer su pokazali kako se bori za svoj klub, kako se voli sport i koliko drže do pravde i poštenja. Pobjedu svog voljenog kluba doživjeli su kao poraz i simbolički su vratili dresove svojim ljubimcima koji nisu zaslužili pobjedu na pošten i sportski način. Ovakve scenarije gledali smo i na drugim hrvatskim stadionima, nadajući se da će doći trenutak kada će se nogomet vratiti navijačima. Taj trenutak dogodio se upravo jučer, hrvatski nogomet više ne može čekati. Most je cijelo vrijeme ukazivao na taj problem, samo prošle jeseni održali smo dvije konferencije za medije na tu  temu. A sada je stvarno dosta!

Došlo je vrijeme da čelnici HNS, zajedno s članovima Izvršnog odbora i članovima skupštine podnesu neopozive ostavke te od njih očekujemo da se doživotno izuzmu iz svih tijela HNS-a. Ovime ne odbacujemo krivnju političkih struktura za stanje u hrvatskom nogometu. One su svo vrijeme dio problema, a ne rješenje koje građani od nas traže. I baš zato što je politika pridonijela tome problemu mora ponuditi rješenje. 

Zato želimo preuzeti odgovornost i zajedno s navijačima i sportskim djelatnicima izgraditi pravedan sustav u kojem će i igrači i navijači i sportski djelatnici s ponosom odlaziti za nogometne utakmice. Stoga, zahtijevamo ostavke čelništva Hrvatskog nogometnog saveza i pozivamo na dijalog sve uključene strane u cilju izgradnje i provedbe zakonodavnog okvira koji će omogućiti depolitizaciju sporta i stati na kraj interesima pojedinaca koji su privatizirali hrvatski sport. O našim daljnjim koracima bit ćete obaviješteni na vrijeme.

Miro Bulj, saborski zastupnik, Sinj
Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta i saborski zastupnik, Metković

Robert Pauletić, nezavisni kandidat Mosta za gradonačelnika Splita
Ivana Ninčević Lesandrić, saborska zastupnica, Split
Maro Kristić, saborski zastupnik, Dubrovnik
Ines Strenja Linić, saborska zastupnica, Rijeka
Petra Mandić, članica NO Mosta, Rijeka
Natko Felbar, organizacijski tajnik Mosta, Zagreb

Marko Sladoljev, saborski zastupnik, Zagreb
Antonio Pešut, povjerenik Mosta za Zagreb
Robert Podolnjak, potpredsjednik Mosta i saborski zastupnik, Varaždin
Marko Popović, povjerenik Mosta za Vinkovce
Miro Šimić, potpredsjednik Mosta i saborski zastupnik, Osijek”

Dvadeset i pet zanimljivosti koje su obilježile dvadeset i pet godina HNL-a

Komentari

komentara

« Povratak