BREAKING NEWS: Barcelona objavila vijest koja će oduševiti Messija!

FOTO:

Josep Maria Bartomeu i Izvršni odbor Barcelone podnijeli su ostavku na svoje pozicije u FC Barceloni nakon održanog sastanka u klupskim prostorijama. (index.hr)

Klub je jutros dobio pismo katalonske vlade u kojemu se dopušta održavanje referenduma o povjerenju Bartomeu 1. i 2. studenog na stadionu Camp Nou. Podsjetimo, predsjednik Barcelone i Izvšrni odbor su htjeli održati referendum 15. i 16. studenog na 21 lokaciji kako bi se ispoštovale sve mjere prevencije širenja koronavirusa.

Katalonska vlada smatra kako je isto moguće napraviti već 1. i 2. studenog, dok su iz Barcelone odlučni u namjeri da im za pripremu treba najmanje dva tjedna vremena. Referendum je trebao biti održan na 13 lokacija u Kataloniji, sedam u ostatku Španjolske te na jednoj lokaciji u Andori.

Pomicanje datuma referenduma od strane samog kluba predstavljalo bi kršenje statuta kluba, a najveći zagovornici referenduma Jordi Farré i Marc Duch su već najavili pravne korake protiv Bartomeua i uprave ako referendum bude odgođen.

Klupska komisija je dužna raspisati nove izbore za predsjednika kluba najmanje 40 dana i najviše tri mjeseca nakon ostavke predsjednika i uprave. Posljednjih četiri od pet predsjednika Barcelone sa svoje su dužnosti otišli prije kraja mandata, a jedini kojem je pošlo za rukom izdržati do kraja bio je Joan Laporta.

Komentari

komentara

« Povratak