BREAKING NEWS: Hrvatski nogometni savez objavio veliku vijest u vezi Roberta Jarnija!

FOTO:

Uoči prve utakmice šesnaestine finala Konferencijske lige između Betisa i Dinama, vidjeli smo zanimljiv dvoboj. Onaj Roberta Jarnija i Brune Petkovića.

Podsjećamo, naš legendarni nogometaš, a danas izbornik hrvatske reprezentacije U17, u razgovoru za večernji.hr otvoreno je kazao kako će navijati za Real Betis u okršaju protiv Dinama. Taj stav nije se svidio kapetanu Dinama, Bruni Petkoviću, koji ga je par sati poslije otvoreno nazvao klaunom. I naravno, sve one koji navijaju kontra hrvatskih klubova u Europi.

Hrvatski nogometni savez (HNS) jutros je objavio kako je Robert Jarni dobio otkaz na mjestu izbornika! Objavu prenosimo u cijelosti:

“Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razriješen je dužnosti izbornika hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima.

Nakon što je provjerena autentičnost izjave Roberta Jarnija kako će navijati za Betis u susretu protiv hrvatskog predstavnika Dinama u Uefinim natjecanjima, Izvršni odbor HNS-a donio je jednoglasnu odluku kako Jarni ne može ostati izbornikom hrvatske kadetske reprezentacije.

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog nogometaša – uključujući reprezentativce – da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Europi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. HNS smatra da to šalje iznimno lošu poruku, a posebno prema igračima unutar reprezentacije, među kojima ima i nogometaša iz kluba protiv kojeg navija njihov vlastiti izbornik.

HNS se ne miješa u nogometnu viziju bilo kojeg izbornika, no promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija.

Savez ima veliko poštovanje prema svemu što je Robert Jarni dao hrvatskoj reprezentaciji te je stoga već drugi puta dobio priliku voditi hrvatsku reprezentaciju mlađih uzrasta. Nažalost, u ovoj prigodi prešao je granicu na stranu koju Savez smatra nedopustivom jer izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji.

Hrvatski nogometni savez u najkraćem će roku imenovati novog izbornika hrvatske U-17 reprezentacije.”

Komentari

komentara

« Povratak