BREAKING NEWS: Mario Cvitanović dao otkaz! Evo tko stiže na klupu…

FOTO:

Očekivano! Mario Cvitanović nakon potopa protiv Lokomotive odlučio je dati otkaz! 42-godišnji trener donio je sasvim logičnu odluku…

Blijedi Dinamo

Cvitanović je imao drugu priliku nakon katastrofe u Rijeci te se očekivalo kako će bez problema srediti Lokomotivu, ali to se nije dogodilo. Lokosi su slavili 1:4.

Činjenica je da Dinamo u proljetnom dijelu prvenstva izgleda puno lošije od očekivanja. Momčad djeluje bezidejno i tmurno na terenu. Istina, dobili su Osijek i Slaven Belupo, ali to je sve nekako bilo na mišiće dok su doživjeli katastrofe protiv Hajduka, Rijeke i sad Lokomotive. Uprava kluba nije mogla izdržati i Cvita je napravio sasvim logičan potez.

“U prvom redu čestitam Lokomotivi na pobjedi, na dobroj partiji i rekao bih da je ovo, ne u mojoj trenerskoj ili igračkoj karijeri, nego u mom životu za mene najmučniji dan. Ova ekipa vrijedi, pokazala je u prvom dijelu prvenstva koliko može. Napravili smo prednost, znamo i možemo. Definitivno porazi od Hajduka i Rijeke , bez obzira na okolnosti, su ostavili trag. Danas je bila kulminacija te emocionalne istrošenosti i praznine u igračima” rekao jeMario Cvitanović , pa nastavio:

“Hoće noge, ali srce i glava ne mogu. Sve što se događa i oko igrača i kluba je utjecalo na rezultate, i njih same. Kao trener od prvog dana kada sam došao ovdje, pa do danas uvijek sam govorio da želim više. I to smo radili, inzistirali, tražili i željeli više. Razloga za ovakvu igru, ovakvo stanje možemo naći milijun. O tome nema potrebe pričati.”

“Kao trener sam dao sve što sam imao, bio sam u svakom trenutku podređen klubu, rezultatu i igračima. Kao i našem cilju; prvenstvu i Kupu. Još smo u prednosti, ali moja odgovornost nalaže mi da slijedim prvu rečenicu koju sam rekao kada sam došao ovdje za trenera. Čast i obraz je na prvom mjestu , ja svoju čast i obraz neću dati za ništa, moja moralna obveza i odluka je definitivna . Ja moram odstupiti . Želim da se svi skupa vratimo na pobjednički put i budemo prvaci. Ja kao trener moram to napraviti, to je jedina ispravna odluka u ovom trenutku. Ništa ne može spriječiti cilj da Dinamo bude prvak, ja neću stati na tom putu.”

“Možemo analizirati moj rad, ja ću ga sigurno analizirati, tražiti razloge što je bilo dobro, što je bilo loše. Razgovarao sam s igračima, oni su zbog negativnih utjecaja oko klubaemotivno prazni . Kao trener mogu biti ponosan, dao sam sve što sam imao. Je li dovoljno? Izgleda da nije, pucajte po meni, ako sam ja jedini krivac. Sada moram preuzeti odgovornost, to je za boljitak Dinama . Neka igrači ponovo izađu na put na kojem su bili, ova ekipa je lani bila druga, sada smo još u prednosti. Kao trener više nemam ništa za reći, vrijeme će učiniti svoje. Bit ću prvi koji će čestitati kada Dinamo osvoji prvenstvo. Ne ako, nego kada osvoji prvenstvo. Dajte podršku igračima, dignite ih za ono što slijedi. Ja resurse za to nemam i zato odlazim” završio je Mario Cvitanović.

Dva kandidata spremna?

U maksimirskim kuloarima vrte se dva imena. Ono bivšeg trenera Dinama Nikole Jurčevića, te Igora Jovićevića, sadašnjeg trenera Dinama II, s kojim je vodeća momčad druge lige.

Jovićevićem su u Maksimiru vrlo zadovoljni, druga momčad igra vrlo dobro i neki smatraju kako bi on trebao dobiti priliku. Naravno, i Jurčević ima jake adute. Posljednjih je desetak godina surađivao sa Slavenom Bilićem u reprezentaciji, Lokomotivu, Bešiktašu i West Hamu. Ima veliko iskustvo, a već je radio u Dinamu, s kojim je osvojio dva trofeja, Kup i Superkup. Bio je Jura trener u sezoni 2003./2004. i na početku iduće sezone. Dobio je otkaz nakon remija s Varteksom u Varaždinu na Veliku Gospu 2004. godine. Ostao je bez posla u “modrom” nakon tri uzastopna remija u HNL-u. Ukupno je na klupi Zagrepčana vodio 55 utakmica, sad bi se mogao vratiti nakon 14 godina.

Što Vi mislite? Tko treba doći na klupu Dinama?

STJEPAN SPAJIĆ ‘ROĐO’ BIO BI PONOSAN: Hrvatski Dragovoljac dobio čudesne nove dresove!

Komentari

komentara

« Povratak