BREAKING NEWS: Rijeka dovela veliko trenersko ime!

FOTO:

Rijeka je danas napokon odlučila okončati potragu za glavnim trenerom, a novi trener dolazi postao je ugledni talijanski stručnjak.

Naime, novi trener Rijeke je Serse Cosmi. Na Rujevicu stiže Serse Cosmi (64), iskusni talijanski trener koji ima pregršt godina staža u Serie A. Rijeka je predstavljanje novog trenera najavila za ponedjeljak u 12 sati.

Cosmi će tako naslijediti Fausta Budicina koji je imenovan trenerom odmah nakon odlaska Dragana Tadića. Obojica nisu iskoristili priliku koja im se pružila.

Cosmi je trenersku karijeru započeo je krajem 1980-ih u Elleri, kao trener mlade momčadi do 18 godina. Njegov debi kao trenera prve momčadi zbio se 1990., kada je postavljen za trenera Pontevecchia, male amaterske momčadi iz njegovog rodnog grada Ponte San Giovannija. Cosmi ju je doveo od Prima Categorie (četvrta razina amaterskih liga u Italiji) do Serie D (najviša) u samo pet godina. Potom je preuzeo Arezzu koju je u pet iznimno pozitivnih godina vodio od Serie D do Serie C1.

“Serse Cosmi novi je trener Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. Cosmi je iskusan talijanski trener koji je u karijeri vodio niz talijanskih prvoligaša, prava ikona talijanskog nogometa koji je u svojoj karijeri ostavio dubok trag u talijanskom nogometu. Zaštini znak tijekom karijere su kapa i brada, te velika količina energije koju ulaže uz teren na svakoj utakmici.

Cosmi je u trenerske vode ušao krajem osamdesetih, a 2000. godine postao je trener Perugije u Serie A. Vodio je niz talijanskih klubova u najvišem rangu natjecanja, a kao najveći uspjeh ističu se odlične predstave na klupi Udinesa s kojim je izborio nastup u Ligi prvaka izbacivši portugalski Sporting.

U skupini je Udinese na kraju osvojio treće mjesto iza Barcelone i Werdera koji je poput Udinesea osvojio sedam bodova.”, stoji u službenoj objavi Rijeke.

Komentari

komentara

« Povratak