BREAKING NEWS: UEFA izbacila engleskog velikana iz Lige prvaka!

FOTO:

Valentinovo 2020. neće po dobrome pamtiti engleski velikan Manchester City. Naime, UEFA je danas tijekom dana objavila nevjerojatnu vijest koja će itekako rastužiti simpatizere ovog engleskog kluba.

‘Građani’ tako dvije godine neće igrati Ligu prvaka, a osim toga morat će platiti kaznu od čak 30 milijuna eura. Neovisno sudsko vijeće za financijsku kontrolu klubova (CFCB) donijelo je odluku o tome da je Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-inih pravila.

Prenosimo priopćenje UEFA-e u cijelosti.

“Nakon ročišta održanog 22. siječnja 2020. godine, Sudsko vijeće pri UEFA-inom tijelu za financijsku kontrolu klubova (CFCB), kojim predsjeda José da Cunha Rodrigues, danas je izvijestilo nogometni klub Manchester City o konačnoj odluci o slučaju koji je CFCB-u proslijedio glavni istražitelj.

Sudsko vijeće, razmatrajući sve dokaze, ustanovilo je da je nogometni klub Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-ina pravilnika precjenjujući svoje sponzorske prihode na svojim računima i u informacijama koje su ustupljene UEFA-i između 2012. i 2016. godine.

Sudsko vijeće je također utvrdilo da, kršeći propise, Manchester City nije surađivao u istrazi ovog slučaja od strane CFCB-a.

Sudsko vijeće izreklo je disciplinske mjere nogometnom klubu Manchester City i to da će biti isključeni iz sudjelovanja u klupskim natjecanjima UEFA-e u sljedeće dvije sezone (tj. sezone 2020/21 i 2021/22) i platiti kaznu u iznosu od 30 milijuna eura.

Na ovu odluku Manchester City ima pravo podnijeti žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS). Ako Manchester City iskoristi to pravo, cjelokupna obrazložena odluka Sudskog vijeća neće biti objavljena prije nego CAS objavi konačnu presudu”, stoji u priopćenju kojeg je objavila UEFA.

ZASLUŽIO JE: HRVATSKI TRENER, IVAN JURIĆ, OD LJETA PREUZIMA TALIJANSKOG VELIKANA!

Objavljena lista financijski najmoćnijih klubova svijeta. City više nije prvi

Komentari

komentara

« Povratak