Britanski tabloidi zgrozili svijet naslovnicama nakon Maradonine smrti

FOTO:

Božja ruka. Tako je povijest upamtila pogodak koji je Diego Armando Maradona zabio Englezima na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine.

Podsjetimo, Argentinac se u 51. minuti pri skoku poslužio rukom kako bi prevario vratara Petera Shiltona za vodstvo 1:0, a samo četiri minute kasnije je zabio i takozvani gol stoljeća. Tada je prihvatio loptu na 60 metara od gola suparnika, tijekom fantastičnog slaloma izigrao nekoliko protivničkih igrača, pa naposljetku varkom slomio i vratara za 2:0.

Do kraja su Englezi smanjili preko Garyja Linekera u 81. minuti, međutim povratka više nije bilo i Argentina se plasirala u polufinale u kojemu je s druge strane čekala Belgija. Dio Engleza tu prevaru Maradoni nikada nije oprostio, a tome svjedoče i naslovnice dva britanska tabloida nakon što je objavljeno da je Mali zeleni umro u srijedu tek nedugo nakon što je proslavio 60. rođendan

– Gdje je bio VAR kada smo ga najviše trebali? – upitao se autor naslovnice Daily Stara, dok je Daily Mirror napisao “Sada je u Božjim rukama”. Tome je dodano da je Maradona bio heroj, negativac, prevarant i genij.

 

Komentari

komentara

« Povratak