BROJNI VELIKANI ODBIJAJU SUPERLIGU: Čak se oglasio i Dinamo!

FOTO:

Sud Europske Unije danas je donio veliku odluku. Naime, presuđeno je kako su FIFA i UEFA djelovale protiv zakona o natjecanju kad su zabranile održavanje Superlige prije dvije godine.

Ipak, to još uvijek ne znači kako ćemo zaista vidjeti Superligu, ali opet se pojavila priča oko toga. Osnivači Superlige čelnici su moćnih europskih klubova Real Madrida, Barcelone i Juventusa. Ali baš danas dolaze odbijanja iz praktički cijele Europe.

Atletico Madrid ne želi igrati Superligu, Manchester United ne želi igrati Superligu, isto su napravili Bayern i Sevilla pa i francuski klubovi uključujući PSG. Zanimljivo, obavijest o odluci sa suda dobio je i aktualni hrvatski prvak Dinamo:

“Kao klub ni na koji način ne podržavamo tzv. projekt Superlige i ostajemo predani suradnji s ECA-om, zajedno s našim europskim kolegama, kako bismo podržali vrijednosti koje definiraju europski nogomet. To će se postići isključivo kroz snažno partnerstvo koje ECA ima s UEFA-om, piše Dinamova službena stranica.

Superligu su instantno odbili brojni europski velikani, ali i La Liga i Premier liga. PSG, Manchester United, Borussia Dortmund i Bayern samo su od nekih klubova koji ne žele sudjelovati u projektu Superlige. Zasad se i dalje kao sigurni članovi novog natjecanja deklariraju Real Madrid i Barcelona.

Komentari

komentara

« Povratak