BRUNO MARIĆ SPUSTIO HAJDUKU: “Ovo što Hajduk radi…”

FOTO:

Nakon što je Hajduk u izvanrednim vijestima objavio komunikaciju između VAR sobe i Frana Jovića na terenu, nastavile su ‘curiti’ snimke s ostalih utakmica. O svemu sad govori šef sudaca HNL-a, Bruno Marić.

“Pozdrav svima. Hvala na dolasku. Kao što je kolega Cvijanović rekao, presica je sazvana jer su se u javnom prostoru poakzale cenzurirane snimke koje su imale cilj na jedan način loše prikazati sudačku organizaicju i HNS s utakmice Varaždin – Hajduk. Ovo je nezapamćen pritisak na hrvatske suce.

Sudačka organizacija je neovisna u svom radu. Na toj utakmici, snimke koje su se pojavile, moramo naglasiti da su od strane potpuno točne. Odluke sudaca su točne i Hajduk nije oštećen. Ponovit ću: sve odluke koje su suci i timovi na toj utakmici donijeli, bile su točne. Hajduk nije oštećen”, rekao je Marić pa pustio snimke koje su procurile u javnost, no internet je imao problema.

Marko Livaja zabio je gol za 2-1 koji je na kraju poništen nakon dugog pregleda VAR snimke.

– Livaja je bio u poziciji, pomoćni sudac je signalizirao. Glavni sudac kaže priznaj gol pa ćemo pogledati. Pomoćni mu je signalizirao da je zaleđe, što znači da bi njegova odluka bila zaleđe. Ali glavni mu daje uputu da prizna pa ćemo pogledati. A uputa komisije je da se u dvojbenim situacijama pušta. A VAR će utvrditi. Ponavlja pomoćnik istu informaciju, s činjenicom da je on utvrdio da je zaleđe, ali u ovom slučaju sudac inzistira da puste pa će VAR utvrditi.

Komentari

komentara

« Povratak