BRŽI OD RONALDA: Evo tko je postao najbrži igrač HNL-a!

FOTO:

GPS tehnologija je Karlu Špeljaku izmjerila brzinu od 35,5 km/h u jednom od 11 sprinteva koje je imao na utakmici Šibenika i Istre 1961 što ga svrstava u sam svjestki vrh, piše Germanijak.hr.

Svjedoci remija Šibenika i Istre 1961, prošli su petak na Šubičevcu vidjeli možda i najbrži sprint HNL-a! Autor je Karlo Špeljak, 19-godišnjak koji je ovo ljeto stigao na Šubićevac iz Lokomotive. Odigrao je prvo poluvrijeme, a kasnija analiza dojmila je sve u Šibeniku. Naime, u jednom od tih 11 sprinteva Špeljak je postigao brzinu od 35,5 kilometara na sat…

“I ja sam bio iznenađen kada su mi rekli. Znao sam da sam tu negdje, na U19 reprezentaciji kod izbornika Šimunića su mi mjerili i trčao sam 34,5. Sjećam se da je bivši suigrač iz Lokomotive Stojković trčao 34. Eto, sada sam podigao malo letvicu. Iako, uvijek ima bržih i bolji, no i prostora da se napreduje”, smije se mladi Špeljak koji ovim rezultatom kandidira za svjetski vrh.

U HNL-u ima nekolicina igrača za koje tvrde da mogu probiti granice. Matthias Fanimo stigao je u Slaven Belupo kao vlasnik rekorda akademije West Hama po brzini. Iza sebe ostavio je respektabilna imena, a neki su otišli toliko daleko da su desno krilo Belupa proglasili najbržem igračem na svijetu.

“Čuo sam da je brz, ali zaista ne znam. I moj suigrač Arai je jako brz, ali nismo još probali jedan protiv drugoga tako da ne znam. Uostalom, brzina je tek jedan od elemenata potrebnih za igru. Što ti znači ako si brz, a nemaš druge stvari”, skromno će Špeljak koji je s ovih 35,5 nadmašio Cristiana Ronalda.

Prema nekim neslužbenim podacima iz 2020. godine, Portugalcu je maksimalna brzina bila 34,60 km/h. Ispred njega bio je Hakimi koji je trčao 36.48 km/h dok je Alphonso Davies prema tim istim podacima postigao maksimalnu brzinu od 36,51 km/h. Iz tog elitnog svjetskog vrha brzinom se može pohvaliti i trojac Adama Traore (36.21 km/h), Mbappé (36.04 km/h) i Haaland (36.05 km/h). Inače, status najbržeg čovjeka planete i dalje pripada Usainu Boltu koji je u jednoj utrci postigao maksimalnu brzinu od 44.72 km/h a prosjek utrke na 100 metara bio mu je impresivnih 37.58 km/h.

Komentari

komentara

« Povratak