ČAK SE I ONI ZEZAJU: Francuski mediji zasprdali Dinamo zbog dovođenja Lovrena

FOTO:

Jučer je lansirana velika vijest kako Dinamo Zagreb radi na senzacionalnom povratku Dejana Lovrena. No, koliko je to uopće realno?

Dinamo želi dodatno pojačati svoju momčad u finišu prijelaznog roka, ali francuski mediji pišu kako odlazaka bivšeg hrvatskog reprezentativca iz Lyona ipak nije realan. Tamošnji mediji ističu kako je problem to što je Lovren jedan od najplaćenijih igrača u Ligue 1:

“Mjesečno prima 400 tisuća eura. Dinamo je jako dobro zarađivao posljednjih godina od prodaje igrača i rezultata u europskim natjecanjima, ali u zadnje vrijeme je u teškoj financijskoj situaciji. Nema šanse da bi mogao ovoliko plaćati Lovrena pa preostaju samo dvije varijante. Posudbe, u kojoj bi Dinamo pokrivao samo dio Lovrenove plaće ili transfera raskidom ugovora, ali to bi od Lovrena zahtijevalo da se odrekne značajnog iznosa. U svakom slučaju, Lyon više ne računa na Lovrena, a Dinamo ima vremena danas do ponoći da ga dovede”, pišu Francuzi te navode kako Lovren kotira na popisu najbolje plaćenih nogometaša u Ligue 1.

Izuzevši nedodirljivog Mbappea te niže rangirane zvijezde PSG-a, koji je dakako svijet za sebe, od igrača ostalih klubova francuske lige samo trojica zarađuju bolje od Lovrena:

Kylian Mbappe (PSG), 6 milijuna eura mjesečno

Marquinhos (PSG), 1.2 milijuna

Hakimi (PSG), 1.1 milijuna

Donnarumma (PSG), 916 tisuća

Mukiele (PSG), 700 tisuća

Ben Yedder (Monaco), 650 tisuća

Kimpembe (PSG), 640 tisuća

Veretout (Marseille), 550 tisuća

Fabian Ruiz (PSG), 540 tisuća

Soler (PSG) ,500 tisuća

Lacazette (Lyon), 450 tisuća

Lovren (Lyon), 400 tisuća

Tolisso (Lyon), 400 tisuća

Komentari

komentara

« Povratak