ČEFERINU SE OVO NEĆE SVIDJETI: Poznati vratar žestoko kritizirao UEFA-u!

FOTO:

Jedan od najboljih vratara današnjice, žestoko se obrušio na krovnu europsku nogometnu organizaciju.

Čeferinu se ovo neće svidjeti

Nakon što je prije nekoliko dana javno prokomentirao besmislenost igranja za treće mjesto u Ligi nacija, vratar belgijske reprezentacije, jučer je otišao korak dalje. Thibaut Courtois se okomio na UEFA-u:

„Moramo biti iskreni, u ovoj igri je bitan samo novac. Igrali smo ovu utakmicu samo zašto što to UEFA-i donosi dodatan novac. Pogledajte koliko su obje ekipe izmijenile momčad. To samo pokazuje da igramo previše utakmica. Evo, sad su uveli novo natjecanje, Konferencijsku ligu. Uvijek je isto. Mogu se ljutiti koliko hoće što neki klubovi žele Superligu, ali oni se ne brinu o igračima, brinu samo o svojim džepovima. Sad čujemo priče da će se svake godine igrati ili Svjetsko ili Europsko prvenstvo. Kad ćemo dobiti odmor? Nikad.”

Ono što Courtoisa brine su ozljede:

„Na kraju će se najbolji igrači neprestano ozljeđivati. Trebalo bi se malo više pobrinuti o tome. Nismo roboti. Sve je više utakmica, a sve manje odmora i nikoga nije briga za nas. Iduće godine igramo Svjetsko prvenstvo u studenom i onda opet moramo igrati u klubovima do kasnog lipnja. Ozljeđivat ćemo se. Nitko više ne brine o igračima. Tri tjedna odmora nije dovoljno igračima da se natječu 12 mjeseci na najvišoj razini. Ako budemo šutjeli, sve će ostati isto.”

Inače, Belgija je izgubila 2:1 od Italije i osvojila tek četvrto mjesto.

Komentari

komentara

« Povratak