ČEKA SE POTVRDA: Evo gdje će Dinamo igrati dok se ne sagradi novi stadion!

FOTO:

Kada će Dinamo dobiti novi Maksimir? To je pitanje koje se po medijima već godinama provlači, a nikako da se pronađe pravo rješenje.

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije više od tri godine. Tada se također uvelike pričalo o novom stadionu, ali i to je ostala samo prazna priča nekih pojedinaca. Nažalost, Vatreni više ne mogu igrati na Maksimiru. To su svjesni i ljudi iz saveza:

„Nedavno, pri otvorenju novih prostorija ZNS-a, susreli smo se s dogradonačelnikom Korlaetom i predložili sastanak s gradonačelnikom Tomaševićem, kako bismo se upoznali s planovima Grada oko stadiona. Međutim, meni je nepojmljivo da se danas uopće postavlja pitanje treba li glavnome gradu novi stadion”, rekao je izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina u nedavnom razgovoru za Večernji lit, pa nastavio:

“Dok se ne sagradi novi stadion u Maksimiru, u Zagrebu bi se trebao napraviti privremeni Dinamov dom, stadion na kojemu bi Dinamo igrao europske utakmice. Za to je idealan stadion u Kranjčevićevoj, na kojemu bi trebalo dograditi još dvije tribine kako bi imao 8500-9000 sjedaćih mjesta. Ta investicija ne bi trebala biti toliko skupa. Primjerice, na stadionu u Larnaci, na kojemu je Hrvatska neki dan igrala, takva investicija stajala je oko 1500 eura po sjedalici”, zaključuje direktor HNS-a.

Zanimljivo, u tijeku su kvalifikacije u kojima Hrvatska po prvi put u povijesti neće igrati na Maksimiru. Dva puta se igralo u Rijeci te po jednom u Splitu i Osijeku. Posljednje kolo protiv Rusije igrat će se u Splitu na Poljudu…

Komentari

komentara

« Povratak