ČEKA SE PRISTANAK: Dinamo Zagreb traži odgodu ovog susreta!

FOTO:

Dinamo Zagreb i njihov trener Ante Čačić požalili su se nakon poraza kod Osijeka kako su igrači jako umorni. Sada stižu dodatni problemi.

Naime, Germanijak.hr doznaje kako su iz Maksimira zatražili odgodu utakmice osmine finala Kupa protiv Splita. Modri bi kod kluba koji igra u 3. NL Jug, sad u četvrtom rangu hrvatskog nogometa, trebali gostovati 9. studenoga, međutim, iz Maksimira su prema Parku mladeži i HNS-u uputili molbu za odgodom tog dvoboja.

Do srijede bi u HNS trebao stići odgovor Splita i, bude li pozitivan, dogovor dvaju klubova oko novog termina, pretpostavlja se da bi se utakmica igrala u veljači iduće godine. Prije niti ne može.

A zašto Dinamo želi odgodu te utakmice? Bez obzira što je riječ o klubu iz nižeg ranga, znamo da su utakmice u Kupu uvijek nezgodne, međutim, Modri imaju drugi problem. Napisani su već traktati o umoru i velikom broju utakmica Dinamovih igrača ove jeseni, a susret u Splitu bio bi jubilarni 30. u sezoni.

U srijedu Dinamo igra u Londonu protiv Chelseaja, vraća se u četvrtak, u nedjelju u Maksimir stiže Šibenik, a već u utorak putovali bi u Split i tamo u srijedu igrali utakmicu Kupa. Potom u nedjelju 13.studenoga slijedi gostovanje na Rujevici. Iako Ante Čačić na papiru ima dovoljno širok kadar da Dinamo odradi i Kup utakmicu, očito u Maksimiru ne žele riskirati, svjesni trenutne forme i stanja momčadi, posegnuli su za nepopularnom institucijom odgode utakmca, koje nikad nisu idealno rješenje.

Pogotovo u Kupu gdje se domaćini, uglavnom niželigaši, uvijek nadaju da mogu zaskočiti favorita, baš u ovom dijelu sezonu, kad klubovi poput Dinama imaju ‘većih’ briga i napadaju ciljeve na drugim frontovima.

Za analizu utakmice Marseille – Tottenham kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak