ČELNIK UEFA-E OBJAVIO PAR SCENARIJA: „Liga prvaka se možda uopće neće igrati…“

FOTO:

Cijeli nogometni svijet isčekuje što će se dogoditi s elitnim natjecanjima poput Lige prvaka i Europske lige. Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin je za njemački ZDF govorio o nekoliko mogućih riješenja za ovu sezonu, jedno od tih je i ono najgore…

“Razmatramo nekoliko mogućnosti za nastavak i završetak Lige prvaka i Europa lige ove sezone: svibanj, lipanj, srpanj  ili da više uopće ne igramo! Ta opcija također je na stolu.  Formirali smo radnu skupinu u kojoj su predstavnici UEFA-e, nacionalnih liga i klubova kako bismo zajednički donijeli odluku, ali zadnja riječ bit će na vlastima zemalja, koje će dati ili neće dati dopuštenje da se igra ovisno o situaciji s koronavirusom u svakoj državi.” – otvoreno je izjavio Slovenac.

Čeferin je istaknuo kako se sezona u prekidu mora svakako završiti, krajnji rok je 3. kolovoza a nakon toga se više ne može igrati, ne postoji mogućnost odigravanja sezone 2019/2020 na jesen. S obzirom na trenutno situaciju, natjecanja se mogu igrati u postojećem nokaut sustavu.

Moguće je da se Europa igra istim danom kao prvenstveni dvoboji jer slobodnih termina skoro pa i nema, pobjednik oba natjecanja bi se mogao dobiti preko modela turnira Final four ili Final eight.

BREAKING NEWS: ŠAKAČKI OBRAČUN U DINAMU! EVO KOGA JE PREBIO NENAD BJELICA…

Komentari

komentara

« Povratak