ČETIRI KLUBA: Evo što očekuje hrvatske predstavnike u nadolazećoj europskoj sezoni!

FOTO:

Na temelju koeficijenata je odlučeno kako će Hrvatska prva liga imati opet četiri predstavnika u europskoj sezoni 2021/2022. Prošle godine je „pola lige“ izlazilo u Europu zahvaljujući sjajnom koeficijentu koji su priskrbili Dinamo i Rijeka.

Sada je ta situacija nešto lošija, više nemamo predstavnika u Europskoj ligi nego će svi klubovi seliti u novoosnovanu Konferencijsku ligu. Hrvatski prvak će tako krenuti od prvog pretkola Lige prvaka i da bi izborio grupnu fazu morat će pobijediti četiri protivnika, pišu Sportske novosti. Ždrijeb 1. kvalifikacijskog kola LP bit će održan 15. lipnja, a utakmice se igraju 6./7. te 13./14. srpnja.

Preostala tri hrvatska kluba koja će izboriti Europu, drugi i treći iz prvenstva, pobjednik Kupa ili četvrtoplasirana momčad prvenstva, bit će sudionici nove Europske konferencijske lige. Sve ekipe startaju u 2. kvalifikacijskom kolu za koji će ždrijeb biti 16. lipnja, a utakmice se igraju 22. i 29. srpnja.

Europski koeficijent Dinama je sjajnih 44.500, Rijekin 13.500, Hajdukov 8.000, a Osijekov 6.000, dok Gorica i Istra 1961 imaju koeficijent Hrvatske koji je nakon ove sezone skromnih 5.255. Hajduk će izvjesno ostati bez europskih natjecanja, dok će se Gorica i Rijeka žestoko boriti za treću poziciju ukoliko Istra 1961 napravi još jednu senzaciju pa osvoji Rabuzinovo sunce.

Komentari

komentara

« Povratak