ChatGPT izabrao najbolju postavu svih vremena, u njoj mjesto ima i Luka Modrić

FOTO:

Kapetanu hrvatske reprezentacije društvo u veznom redu najbolje jedanaestorke svih vremena prave genijalci Barcelone i španjolske reprezentacije Xavi Hernandez i Andres Iniesta. (večernji)

Organizacija FIFPro je inače poznata kao Međunarodna federacija profesionalnih nogometaša, a nju sačinjava više od 65 tisuća profesionalnih nogometaša. Osnovana je daleke 1965. godine, a ima sjedište u Nizozemskoj. FIFPro djeluje unutar krovne svjetske nogometne organizacije Fife, a najpoznatiji je po tome što se svake godine u izboru profesionalnih nogometaša radi izbor najboljih 11 nogometaša svijeta u proteklih 12 mjeseci, u smislu najbolje postave.

Ti se izbori za najbolju jedanaestorku godine u izboru profesionalnih nogometaša održavaju još od 2005. godine te su postali jedna od glavnih atrakcija tijekom izbora za najbolje, prvo Ballon d’Ora, a zatim Fifine nagrade The Best.

No, sad su se iz FIFProa odlučili, barem malo iz zabave iz znatiželje, ako ništa drugo, pogledati što na temu najboljih nogometaša svijeta kaže moderna tehnologija. U potrazi za najboljom momčadi svih vremena zatražili su od umjetne inteligencije, odnosno ChatGPT-a.

Kompjuter je tako izračunao da je u najboljoj postavi svih vremena, između ostalih, i najuspješniji hrvatski nogometaš svih vremena, osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, kojem društvo u veznom redu prave genijalci Barcelone i španjolske reprezentacije Xavi Hernandez i Andres Iniesta.

Zanimljivo je da među cijelom postavom, ali posebno u napadačkom društvu, baš i nema igrača koji su igrali prije 21. stoljeća. Tako u 4-3-3 formaciji trio u napadu čine Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Neymar.

Ljubitelji nogometne nostalgije nisu baš zadovoljni ovom objavom, smatravši da imena poput Diega Armanda Maradone i Pelea definitivno zaslužuju biti dio tog izbora. Međutim, umjetna inteligencija očito ima neke svoje parametre.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak