CHELSEA IMA NOVOG GOLMANA: Mladi Španjolac srušio rekord Buffona i Alissona!

FOTO:

Nakon što je Curtois najavio odlazak u Real Madrid, Sarri i društvo morali su pod hitno dovesti novog vratara. Ostati na Caballeru je velika lutrija, pa je izbor pao na 23-godišnjeg vratara Athletic Bilbaoa, Kepu Arrizabalagu.

Engleski Guardian piše da je sve dogovoreno, te da od transfera vratara Furije dijeli samo liječnički pregled. Kepa će srušiti rekord velikana Buffona i brazilskog vratara Alissona, koji je nedavno prešao iz Rome u Liverpool.

Cijelo posao će koštati 80 milijuna eura, Alissona je u Redse prešao za 62 milijuna, a Buffon je dugo držao rekord koji je iznosio tada nevjerovatnih 42 milijuna eura. Iako Kepa nema puno iskustva, branio je samo jednom za A vrstu, postao je i najskuplji španjolski nogometaš. Srušio je Alvara Moratu koji je koštao 66 milijuna eura kada je išao u Chelsea.

Njegov budući trener Maurrizio Sarri je još kao trener Napolija izjavio da je vrlo mlad, ali i vrlo dobra čuvar mreže. Pretprošle godine branio je za Španjolsku na U-21 prvenstvu kada su osvojili srebrnu medalju.

Za njega se veže iznenadan transfer obrat, prvo je dogovorio sve s Realom za 20 milijuna eura, ali kada je čuo da se neće previše nabraniti, zbog čega mu je visio Mundijal, povukao je logičan potez. Produžio je ugovor sa matičnim Athleticom do 2025. godine uz spomenutu odštetu od 80 milijuna eura.

GOTOVA TRAKAVICA: MATEO KOVAČIĆ PRELAZI U REDOVE EUROPSKOG GIGANTA!

SLUŽBENO: Najbrži čovjek na planeti konačno našao klub u kojem će razvijati nogometnu karijeru!

Komentari

komentara

« Povratak