CIFRA DA BOLI GLAVA: Mamić prodao luksuznu vilu na Tuškancu osnivaču lanca SuperSport, evo kako je potrošio milijune koje je dobio

FOTO:

Na Mamićevoj vili donedavno je bio upisan Korać, koji je vlasnik lanca kladionica u BiH, a bio je upisan kao fiducijarni vlasnik vile i dvaju luksuznih stanova na Cvjetnom trgu. (net.hr)

Zdravo Mamić, odnosno njegova supruga Marina Mamić, prodao je krajem prošle godine obiteljsku vilu na zagrebačkom Tuškancu za 6 milijuna eura. Vilu je kupila Linda Ćorić, supruga poduzetnika Danka Ćorića, osnivača lanca kladionica SuperSport i jednog od najimućnijih Hrvata.

Kako stoji u kupoprodajnom ugovoru sklopljenom krajem studenog prošle godine, vila je prodana za 6 milijuna eura, a iz ugovora je vidljivo da je dio novca, 407.500 eura otišlo na namirenje kredita iz 2015., a ostalo za podmirenje duga poduzetniku Renatu Koraću, koji je imao tražbinu od 6 milijuna eura.

Korać je za Jutarnji list potvrdio da mu je Mamić podmirio potraživanje od 44,5 milijuna kuna, koje je posudio kako bi državi platio potraživanje. Tako Korać više nije upisan ni na vili, ni na stanovima na Cvjetnom trgu koji glase na Marinu Mamić.

Novi vlasnik, Danko Ćorić samozatajni je poduzetnik podrijetlom iz Širokog Brijega. Milijune je zaradio na prodaji lanca kladionica, a novac je sa suprugom odlučio investirati među ostalim i u zagrebačke nekretnine. Tako je ljetos za 135 milijuna kuna od Josipa Kordića kupio jednu od ljepših vila na Tuškancu, a preuzeo je i dubrovački hotel Maestral.

Nekadašnja Kordićeva vila koju su Ćorići kupili nalazi se na Tuškancu 100, a radi se o imanju od 33.247 četvornih metara s dvije kuće, garažom, stambenom zgradom s garažom, spremištem za poljoprivrednu mehanizaciju, gostinskom kućom i teniskim igralištem. Kao novi vlasnik ovog zaštićenog spomenika kulture navedena je Ćorićeva supruga.

Pola kilometra sjeverno od te vile, na Naumovcu, još je jedna nekretnina Ćorićevih, otkrio je portal Telegram. Riječ je o kući površine 157 četvornih metara s dvorištem od 695 kvadrata. Ćorićevi su kuću kupili 2021., a posjeduju i vilu na Krležinu Gvozdu, koju su kupili 2014., pisao je portal. Osim toga, Ćorići su vlasnici nekoliko zagrebačkih stanova, dok u Svetoj Nedelji imaju dvije kuće, a u Zadru stan i četiri stambene zgrade.

Na Mamićevoj vili donedavno je bio upisan Korać, koji je vlasnik lanca kladionica u BiH, a bio je upisan kao fiducijarni vlasnik vile i dvaju luksuznih stanova na Cvjetnom trgu. Radilo se o uvjetnom vlasništvu na temelju sporazuma o posudbi 6 milijuna eura – poduzetnik Korać nije bio zainteresiran za preuzimanje nekretnina.

Nekadašnja obiteljska kuća Mamićevih sastoji se od, kako stoji u zemljišnim knjigama, zgrade, garaže i dvorišta te se prostire na 1489 četvornih metara, a sama kuća, prema ugovoru, ima 330 četvornih metara.

Isti upis bio je proveden i nad elitnim stanom na Cvjetnom trgu, na drugom katu zgrade koju su gradile tvrtke Tomislava Horvatinčića. Stan se, kako je navedeno u zemljišnim knjigama, sastoji od pet prostorija: hodnika, kupaonice, kuhinje, dnevnog boravka/blagovaonice i sobe te terase i uređene zelene površine, a pripadaju mu i dva garažna mjesta.

Mamiću se na teret stavljala šteta od 52 milijuna kuna. Država mu je bila oduzela 7,5 milijuna kuna na teret jamstva koje je svojedobno uplatio za ukidanje istražnog zatvora, da bi mu ga USKOK, nakon što mu je jamstvo vraćeno, također blokirao. Mamiću je do podmirenja duga od 52 milijuna kuna nedostajalo 44,5 milijuna. Da dug nije podmiren, država bi počela provoditi ovrhe nad njegovom blokiranom imovinom, nekretninama i jahtom.

Međutim, Mamićeva supruga je 21. srpnja na račun države uplatila preostalih 44,5 milijuna kuna i tako podmirila dug. S Državnim odvjetništvom sklopljen je sporazum da se taj novac Mamiću, ako bi Ustavni sud i ukinuo pravomoćnu presudu protiv njega, ne vraća tijekom ponovljenog postupka, već će se čekati pravomoćni ishod eventualno ponovljenog postupka.

Porijeklo novca kojim je Mamić vratio dug bilo je pod posebnim upitnikom. Govorilo se da je podigao kredit, ali novac mu je posudio Korać. Mamićeva supruga je, prilikom uplaćivanja tolikog iznosa, morala predočiti izvor novca te je na osnovi te informacije hrvatski Ured za sprječavanje pranja novca provjeravao njegovo porijeklo, kako bi se otklonile sumnje da je Korać poslužio samo kao paravan za uplatu.

Provjere koje je Hrvatska zatražila od BiH pokazale su da je Korać doista u posjedu tolike svote gotovine (oko 6 milijuna eura) te da je tak novac dao Mamiću.

Korać je vlasnik Premier World Sporta, kladioničarske tvrtke iz Čitluka u BiH. Aktivan je bio i u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, a njegov je profil na Facebooku pun fotografija s osobama iz javnog života poput Thompsona, Zdravka Dalića, Milijana Brkića… Korać i u Hrvatskoj razvija biznis te ima niz tvrtki koje se bave nekretninskim, građevinskim i trgovačkim poslovima, pa i turizmom.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak