CIJENA JE SMIJEŠNA: Dinamo dovodi jednog od najvećih talenata iz Južne Amerike!?

FOTO:

Odlascima Kaneka i Vidovića, ostala je golema praznina na krilnim pozicijama u Maksimiru. No, Dinamo je već krenuo s dovođenjem pojačanja pa je tako u četvrtak potvrđen Marko Pjaca koji je došao iz Rijeke.

No, to je samo početak. Index.hr doznaje kako je blizu Dinama 20-godišnji kolumbijski supertalent Juan Cordoba. Hrvatski prvak ponudio je kolumbijskom Deportivo Caliju milijun i pol eura, a igračev agent smatra Dinamo boljom opcijom od Olympiacosa. Igraču se također sviđa ideja dolaska u Hrvatsku.

Kolumbijci smatraju kako je Dinamo bolji razvojni klub od grčkog velikana. Ove jeseni Cordoba bi trebao dobiti poziv u seniorsku reprezentaciju Kolumbije, gdje je vrlo cijenjen. Dinamo ga vidi kao rješenje za poziciju desnog krila, nakon što je klub napustio Takuro Kaneko.

Cordoba ove sezone ima 19 nastupa, šest golova i dvije asistencije kroz 1450 minute igre za Deportivo Cali. Prema Transfermarktu vrijedi 1.2 milijuna eura, a ugovor s kolumbijskim klubom mu traje još godinu dana.

Najbolje se snalazi na desnom krilu, a jača noga mu je lijeva. Može igrati i na poziciji lijevog krila. Za reprezentaciju Kolumbije do 20 godina ima sedam nastupa i jedan gol.

Komentari

komentara

« Povratak