“Čileanci” bez milosti: Pala i Crna Gora, Vatreni se plasirali u elitno kolo kvalifikacija!

FOTO: hns

Hrvatska u-19 bez problema riješila je i treću prepreku u uvodnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Danas je poražena Crna Gora 2:1. Iza naših mladića je fantastičan tjedan u kojem su totalno rasturili konkurenciju. Prvo je pao Cipar 4:0, pa Farski Otoci 5:0 i danas domaćin. Iz Crne Gore odlazi se sa monstruoznom gol razlikom 11:1.

Pohvale treba uputiti i stožeru koji nije olako shvatio naizgled laganu skupinu. Takav pristup savršeno stoji ovoj generaciji koja je predodređena za velike stvari.

Golove za Hrvatsku danas su postigli Dario Špikić i Dino Halilović.

Zanimljivo, Hrvatska u19 je znala imati problema u kvalifikacijama sa Ciprom i Farskim Otocima. U kvalifikacijama 2013. godine naši su remizirali sa Ciprom 2:2, a u toj momčadi su bili Pašalić, Jedvaj, Kolar, Mujan, Livaković i ostali. Ta generacija je ostala bez EURA jer su u skupini završili na trećem mjestu iza Češke i Cipra!

Ista priča dogodila se sa Farskim Otocima, ali ipak bez velikih posljedica! Prije šest godina igrali smo 2-2 sa Farskim Otocima, ali smo ipak završili na drugom mjestu iza Italije. U skupini je još bila Latvija. Pišemo ovo iz razloga što zaista ne treba podcjenjivati protivnike jer danas zaista svi igraju nogomet i samo mali prostor izrugivanju protivnika dovoljan je da postane koban.

Zato je ovo posebna generacija, kod njih nema nikakvog popusta ni za domaćina s obzirom da je sve već riješeno nakon drugog kola. Hrvatska ide u elitno kolo sa stilom odnosno s maksimalnim učinkom od tri pobjede.

Ždrijeb za elitno kvalifikacijsko kolo održat će se 13. prosinca u Nyonu, Švicarskoj. Hrvatska se nalazi u prvoj jakosnoj skupini što je od velike važnosti. Ne možemo dobiti Španjolsku, Njemačku ili Nizozemsku. Ipak, treba biti jako oprezan bez obzira koga dobili jer u idućoj fazi kvalifikacija na Euro će ići samo pobjednik skupine. Podsjećamo, Europsko prvenstvo u19 igra se u Gruziji iduće godine.

Izbornik Ferdo Milin za ove tri utakmice koristio je: Adriana Šempera, Mateja Hudećeka, Vinka Soldu, Davora Lovrena, Nikolu Moru, Marka Điru i Darija Špikića (Dinamo), Ivana Nevistića i Darija Vizingera (Rijeka), Lovru Majera i Maksima Oluića (Lokomotiva), Martina Erlića (Sassuolo), Branimira Kalaicu (Benfica), Josipa Brekala (Wolfsburg), Karla Igora Majića (Fortuna Düsseldorf), Jozu Stanića(Augsburg), Sandra Kulenovića (Legia Warszawa) te Dinu Halilovića (Udinese Calcio).

Komentari

komentara

« Povratak