CIRKUS U ITALIJI: Napoli odbio doći u Torino igrati derbi protiv Juventusa!

FOTO:

Derbi trećeg kola talijanskog nogometnog prvenstva između Juventusa i Napolija neće se igrati jer gosti nisu doputovali u Torino pravdajući se da nisu dobili dozvolu lokalnih zdravstvenih vlasti za putovanje zbog slučajeva zaraze koronavirusom u klubu.

Utakmica se trebala igrati u nedjelju od 20:45, a Napoliju sada prijeti gubitak utakmice za zelenim stolom jer su nogometne vlasti poručile kako se nogometaši Napolija prema postojećem protokolu moraju pojaviti na terenu premda su imali dva pozitivna slučaja na koronavirus.

Nogometaši Juventusa, koji su se cijeli dan pripremali za utakmicu kao da se ništa nije dogodilo, stigli su na stadion otprilike sat vremena prije početka, prema slikama koje je klub objavio na Twitteru.

U pismu upućenom Ligi, koje je objavila La Gazzetta dello sport, predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis sa svoje je strane uvjeravao da, unatoč saveznom protokolu, njegov klub ne smije napustiti Napulj zbog zabrane lokalnih zdravstvenih vlasti, tražeći novi termin utakmice.

Međutim, iz Serie A su poručili da vlasti u Napulju nisu uzele u obzir zdravstveni protokol dogovoren između državnog ministarstva zdravstva i sporta i nogometnih vlasti.

Napoli je tako postao prva momčad u pet glavnih liga koja se zbog koronavirusa nije pojavila na travnjaku. Bilo je slučajeva odgode, ali ne i da se netko nije pojavio na terenu, piše index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak