Claudio Ranieri preuzima novi klub – hoće li stvoriti novi Leicester?

FOTO:

Talijan je bez posla nakon što je dobio otkaz u Leicesteru iako im je priuštio naslov prvaka sezonu prije i uveo ih u najboljih osam momčadi Lige prvaka.

U Watfordu će zamijeniti drugog Talijana

Claudio Ranieri veliki je favorit na kladionicama kao moguća zamjena za Waltera Mazzarrija, trenutnog trenera Watforda. Ranieri, talijanski stručnjak koji je zabilježio povijesni rezultat Premier lige s Leicesterom prošle sezone, u fantastičnom pohodu u kojem su Lisice došle do naslova prvaka ispisavši tako najljepšu nogometnu bajku posljednjih desetak godina, vodi prema kladionicama u borbi za novog trenera ispred  trenera Hull Cityja Marca Silve. Kladionice još na svom popisu imaju trenera Crystal Palacea, Alana Pardew i još jednog bivšeg trenera Leicestera Nigela Pearsona.

Watford je najavio da će Mazzarri odstupiti nakon utakmice ovog vikenda protiv Manchester Cityja, jer su se pojavile glasine da su neki od igrača „postavili“ upravu pred zid – predavanjem zahtjeva za transfer.

 Mazzarri nije želio učiti engleski jezik

Unatoč tome što je klub zadržao u društvu najboljih, Mazzarri i njegova nesposobnost da nauči engleski jezik, unatoč tome što je već gotovo godinu dana u Engleskoj kao i činjenica da nije voljan dati igračima vrijeme za oporavak nakon utakmica smatra se kao glavna stvar koja je dovela do kulminacije nezadovoljstva igrača.

Podsjetimo, Ranieri je s Leicesterom prošle sezone napravio pravu bajku doveši mali klub do vrha i osvajanja naslova. „Stvorio“ je igrače poput Vardyja, Kantea, Mahreza, uveo ih u četvrtfinale Lige prvaka, ali s lošim rezultatima u domaćem prvenstvu dobio je otkaz.

https://nogometne-vijesti.hr/transferi/football-manager-zvijezda-prelazi-monaco-potvrdio-agent/

Komentari

komentara

« Povratak