Conte: Požalio sam zbog potpisao za Chelsea

FOTO:

Antonio Conte otkrio je najveće ostvaranje karijere, kao i na čiji je nagovor preuzeo Italiju te zašto je teško podnio poraz od Njemačke na Euru.

Požalio sam što sam prije Eura dogovorio s Chelseajem. Da nisam potpisao, mislim da ne bih napustio reprezentaciju, otkrio je Antonio Conte.

Trener Chelseaja otkrio je najveće ostvarenje karijere.

“Prvi Scudetto s Juventusom, u ulozi trenera, najveće je ostvarenje moje karijere, najveća radost. Prethodnu sezonu završili smo na sedmom mjestu i uopće nismo bili među kandidatima za naslov”, otkrio je Conte pa pojasnio:

“Milan je tada trebao dominirati ligom s Ibrahimovićem, Gattusom, Nestom, Robinho – tada su imali vrhunsku momčadi. U usporedbi s njima, bili smo podređeni. Ali to je bila i naša prednost jer sav pritisak bio je na njima.”

Nakon Juventusa preuzeo je Italiju.

“Roditelji su me nagovorili da prihvatim posao izbornika Italije jer to je nevjerojatna čast. Nakon tri strastvene godine u Juventusu, ovo je bila pohvala prema onome što sam tamo učinio. U godinu i pol dana stvorili smo obitelj.”

Teško je podnio ispadanje od Njemačke u četvrtfinalu Eura.

“Taj dan obuzele su nas suze jer znali smo da već idućeg dana nećemo više biti zajedno. To me izrazito pogodilo. Bilo je zadovoljstvo proživljavati takve trenutke sa svima, od oružara do kuhara. Da smo tada prošli, vjerujem da bi osvojili naslov.

Za kraj je otkrio da jako teško podnosi poraze.

“Ne podnosim baš dobro neuspjehe, pa ih pokušavam izbjeći na svaki mogući način. Igračima dajem toliko informacija s ciljem da izbjegnu poraz.”

Izvor: Goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak