ČUDAK IZ RUSIJE: “Nema opravdanja za poraz, pa Zagreb ne možete naći na karti…”

FOTO:

Dinamo je u četvrtak u uzbudljivoj utakmici pobijedio Krasnodar 3-2 usred hladne Rusije i tako stavio posljednji ruski klub u Europi na korak od ispadanja, a tamošnja javnost krenula je analizirati razloge poraza.

Svoje mišljenje o tom porazu, a i o općenitom stanju u ruskom nogometu dao je i političar Igor Lebedev, zamjenik predsjednika Dume i čelnik ultranacionalističke stranke LDPR, a inače sin Vladimira Žirinovskog kojeg Hrvati pamte iz vremena Domovinskog rata, kada je posjećivao hrvatska okupirana područja u pratnji episkopa Atanasija Jevtića i izražavao želju za stvaranjem “pravoslavne federacije od Knina do Vladivostoka”.

“Ruski nogomet nije usporediv s europskim. Ruski klubovi nisu spremni igrati na međunarodnoj sceni. Neće svi naći Dinamo Zagreb na zemljopisnoj karti. Nema opravdanja za ovaj poraz. Budimo iskreni: nismo spremni igrati u Europi. Kada smo osvajali Kup Uefe, nije bilo ograničenja za strane igrače u ruskom nogometu. Ne želim reći da bi ograničenje trebalo ukinuti, ali činjenica ostaje. Gospodin Djukov ( op.a. predsjednik Ruskog nogometnog saveza) ima o čemu razmišljati”, izjavio je Lebedev za Sport-Express.

Uzvratni dvoboj Dinama i Krasnodara na rasporedu je idućeg četvrtka na Maksimiru s početkom u 21:00.

Komentari

komentara

« Povratak