ČUDESNA ŽIVOTNA PRIČA: Doživio moždani udar, a sada je na pragu reprezentacije!

FOTO: Luka Stanzl/Pixsell

Ante Čačić bio je u petak u Zaprešiću na utakmici Intera i Osijeka (2:2), a osječki navijači tvrde da je gledao golmana Zvonimira Mikulića, desnoga beka Nikolu Matasa, stopera Matea Baraća i lijevoga beka Bornu Barišića.

A jedan od onih koji je bio pod posebnim povećalom bio je i 24-godišnji stoper Intera Jakov Filipović, koji je zahvalan što je uopće živ, a danas je na pragu reprezentacije. Prije četiri godine doživio je moždani udar. Stup obrane Intera već neko vrijeme pokazuje zašto mu Samir Toplak vjeruje i zašto smatra da je dovoljno dobar potencijal za A reprezentaciju.

“Lijepo je čuti takve stvari, ali time se ne opterećujem. Moje je da se trudim i dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama. A ostalo, kako bude”, rekao je jednom prilikom Filipović.

On je s 20 godina, dok je još bio član NK BSK Bijelo Brdo, doživio moždani udar, posljedicu srčane mane. Da se mana manifestirala tijekom napornih treninga moglo je biti fatalno. Ovako, Filipović je imao dosta sreće. Dva dana mu je bila oduzeta lijeva strana tijela , prošao je operaciju srca i šest mjeseci strogih kontrola. Liječnici su mu na koncu dozvolili povratak na travnjake.

Dovoljno je reći da je u trenutku kada mu se sve događalo za njega interes pokazala Rijeka, ali zdravstveni problemi zaustavili su potencijalni transfer karijere. Sada već neko vrijeme igra u kontinuitetu, zdrav je i spreman uskočiti u reprezentativni dres te pomoći Vatrenima u Kini ako to bude potrebno.

Hrvatska će na China Cupu sudjelovati od 10. do 15. siječnja 2017. godine. Na turniru će još igrati i reprezentacije domaćina, Čilea i Islanda.

Čačić će popis objaviti u ponedjeljak.

Izvor: goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak