CURE TAJNI PODACI: Barca ga učinila najplaćenijim braničem svijeta, a on joj radio veliku štetu!

FOTO:

El Mundo danas razotkriva prljave detalje odnosa Barcelone i njene legende Gerarda Pique.

Štetio klubu svojim biznisom

Ugledni El Mundo danas piše o Gerardu Piqueu i njegovom statusu u Barceloni. Tako spomenuti izvor tvrdi da mu je Barcelona ispunila želju i učinila ga najplaćenijim braničem svijeta iako je istovremeno u internom klupskom izvješću navedeno da “klubu radi jako veliku štetu sukobom interesa između Barcelone i svoje privatne kompanije”.

Naime, film o Griezmannovom odbijanju Barcelone producirala je kuća čiji je vlasnik jedan od simbola Barcelone – Gerard Pique. U spomenutom dokumentarcu Antoine Griezmann važe između Atletica i Barce i na kraju odabire Atletico.

„Njegova poslovna strategija postala je problem za Barcelonu. Zato je klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu tražio izvješće je li Pique produkcijom ovakvog dokumentarca prekršio odredbe ugovora s Barcelonom”, piše El Mundo i otkriva da je Barcelona ozbiljno razmatrala da kazni Piquea. Od toga je na kraju odustala zbog “mogućeg medijskog pritiska i želje da Pique ostane u klubu do kraja ugovora”.

Ugovor iz snova

Što se tiče spomenutog basnoslovnog ugovora, Barca je na Piquea od 2017. do 2022. potrošila 142 milijuna eura bruto, samo prema plaći koja mu je zajamčena ugovorom, bez premija i bonusa. El Mundo danas razotkriva i kako je Pique te 2017. ispregovarao ove uvjete:

„Pique je došao do Bartomeua na pregovore i rekao mu da želi biti najplaćeniji branič na svijetu i zarađivati više od Sergija Ramosa. Predsjednik mu je udovoljio pa je Pique nakon oporezivanja godišnje zarađivao 15 milijuna eura te tako preskočio Ramosa s 12.5 milijuna neto godišnje.“

Osim toga, Barcelona je Piqueu dala i “porezni bonus” kako bi mu nadoknadila ono što mu je uzela porezna uprava te je tako Pique dobio još 7.1 milijun eura. Također, kako bi kompenzirala činjenicu da je Pique pristao na smanjenje plaće zbog krize izazvane koronom, klub mu je produžio ugovora do 2024. godine.

Ipak, postoji jedna caka, na koju pohlepni Pique očito nije mislio. Naime, u ugovoru postoji zanimljiva klauzula koja kaže da ako Pique nastupi u manje od 35 posto utakmica u ovoj sezoni, Barcelona ima opciju raskda suradnju s njim. S obzirom na start ove sezone i skromnu minutažu, Barca ga se očito planira riješiti!

Komentari

komentara

« Povratak