DA, I TO JE MOGUĆE: Evo što se mora dogoditi da Italija sljedeće godine ima čak šest klubova u Ligi prvaka!

FOTO:

Talijanski nogomet, kada su u pitanju koeficijenti, dugo je bio iza trojke (Engleska, Španjolska i Njemačka), ali Italija se u posljednje vrijeme digla te su trenutno druga nacija kada su u pitanju nacionalni koeficijent. Ispred njih nekako je nedostižna Engleska.

Već je poznato kako će Italija sljedeće sezone imati čak pet predstavnika u Ligi prvaka, a to su Inter, AC Milan, Bologna i Atalanta. No, čak postoji nevjerojatni rasplet u kojem se može dogoditi i da dobiju šestog predstavnika! Da, dobro ste pročitali.

Naime, ako Atalanta ne bude u prva četiri kluba u Serie A, u Ligu prvaka će se kvalificirati i Roma. Šta im je potrebno? Atalantino osvajanje Europske lige znači da Roma može postati šesti klub iz Serie A koji će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka. Bologna i Juventus su trenutno izjednačeni sa 68 bodova, dva više od Atalante koja ima utakmicu manje i koju će 2. lipnja igrati protiv Fiorentine u Bergamu.

Ako Atalanta, Juventus i Bologna pobjede svoje naredne utakmice, onda se Roma mora nadati da Atalanta neće slaviti protiv Fiorentine u Bergamu. U slučaju da Juventus i Bologna slave pobjede, a Atalanta ne pobijedi protiv Torina, Roma može početi slaviti i ne mora čekati ishod utakmice protiv Fiorentine.

Ukoliko Atalanta na kraju sezone bude imala isti broj bodova kao Juventus, završit će iznad Bianconera na tablici i to zbog bolje ukupne gol razlike (izjednačen međusobni omjer). Bologna ima prednost u odnosu na Atalantu u međusobnim duelima ove sezone.

Nadalje, ako Juventus ne pobijedi Monzu, a Atalanta pobijedi Torino, Roma se neće kvalificirati u Ligu prvaka, dok će Juventus ići kao peti na tablici.

Komentari

komentara

« Povratak