DA, OVO SE ZAISTA DOGODILO: Engleski nogometni savez kaznio Manchester City!

FOTO:

Osim što im baš ne ide u posljednje vrijeme što se tiče domaćeg prvenstva, Manchester City sada je dobio još jednu šamarčinu.

Naime, disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) kaznila je Manchester City sa 120.000 funti nakon što su njegovi igrači okružili suca tijekom nedavnog ligaškog remija (3:3) protiv Tottenhama.

“Manchester City je optužen za kršenje pravila E20.1 FA-a. Tijekom 94. minute utakmice klub je propustio osigurati da se njegovi igrači ne ponašaju neprimjereno”, objavio je FA.

Naime, duboko u sudačkoj nadoknadi kod rezultata 3-3 Erling Haaland je, iako pod prekršajem, uspio proslijediti loptu do Jacka Grealisha koji je prihvatio loptu na suparničkoj polovici i imao otvoreni put prema vratima. Međutim, sudac Simon Hooper odlučio je prekinuti akciju i dosuditi slobodni udarac za City i stoga nije poštivao prednost.

To je uzrujalo igrače Cityja koji su okružili suca i žestoko mu prigovarali. FA je otvorio postupak, a sada i kaznio aktualne engleske prvake. “Neovisna regulatorna komisija izrekla je ovu sankciju nakon saslušanja,” objavio je FA.

‘Građani’ su trenutno četvrtoplasirana momčad u Premiershipu…

Komentari

komentara

« Povratak