Dado Pršo ulagat će u klub iz regije? Cilj je s njime krenuti u napad na elitu

FOTO:

Legendarni hrvatski nogometaš Dado Pršo mogao bi, zajedno s bivšim sportskim direktorom sarajevskog Olimpika Romeom Šapinom, krenuti s ulaganjem u nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Brotnja. Upravo je Šapina potvrdio ovu informaciju u razgovoru za Hercegovina.info.

“Prije poziva iz Saudijske Arabije imao sam plan vratiti se u Brotnjo. U klub je trebao ući Dado Pršo s kojim sam prijatelj već 12-13 godina. Zajedno smo radili neke nogometne poslove u Francuskoj. Dado ima nogometnu akademiju u Senegalu, a njegov najbolji prijatelj je predsjednik francuskog drugoligaša Paua. Odlučili smo da želimo jedan klub na našim prostorima. Vjerojatno u BiH, želimo klub koji bi dao priliku mladima, uz nekoliko stranaca”, rekao je Šapina za Hercegovina.info pa dodao:

“U našoj ligi ih možete imati šest stranaca, a četvorica mogu krenuti u prvih jedanaest. No, kako se dogodio ovaj moj angažman, morat ćemo odgoditi planove. Od te ideje nećemo odustati i ja se nadam da će do toga sigurno doći. Brotnjo to zaslužuje. Ima tradiciju, ima uvjete, potrebno je samo izgraditi još jedan pomoćni teren. Za početak je plan ući u Prvu ligu Federacije, a onda nastaviti put ka Premijer ligi.”

Podsjetimo, Brotnjo je bio prvak BiH u sezoni 1999./2000. kada je u finalu playoffa bio bolji od banovićke Budućnosti (1:1, 0:0), a trenutno se natječe u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Jug i dugi niz godina tavori u nižim ligama.

Komentari

komentara

« Povratak