DALEKO TEŽI PROTIVNICI: Evo tko nakon debakla prijeti Hrvatskoj u drugom krugu!

FOTO:

Umjesto Hrvatskoj zbog teškog poraza od Španjolske (0:3) na otvaranju skupine Eura u nokaut-fazi prijete Švicarska, Portugal i Belgija.

Dalićeva je momčad teškim porazom od Španjolske praktički izgubila šansu da grupu završi na prvom mjestu.Tako će prolazak u eliminacijsku fazu tražiti s drugog ili trećeg mjesta grupe u kojoj su još Albanija i Italija. Analitičari i statističari s platforme Football Meets Data izračunali su koji su najizgledniji protivnici Hrvatske u nokaut-fazi.

Ako Hrvatska bude druga u skupini, najvjerojatniji protivnik u osmini finala bila bi joj Švicarska (24 posto), pod uvjetom da obje reprezentacije završe druge u svojim skupinama. No, na Euru iz skupine dalje idu čak četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija. Ako Hrvatska bude treća, ide na prvog iz skupina E ili F, a prve sinoćnje projekcije pokazivale su da je veća vjerojatnost da će to biti skupina F i Portugal (17%) nego Belgija kao favorit skupine E (14%).

Skupina B, u kojoj su uz Hrvatsku još Španjolska, Italija i Albanija, grupa je u kojoj je najmanja mogućnost da trećeplasirani ne prođe dalje. Samo 29 posto šanse je da treće mjesto u toj skupini neće voditi u nokaut-fazu natjecanja. To je dobra vijest za Hrvatsku nakon potopa u Berlinu.

Posljednje vijesti, točnije update projekcija nakon što je Italija pobijedila Albaniju 2:1, pokazuju da Hrvatska, ako bude treća u skupini, u prvoj nokaut-rundi ide na Belgiju. Napomenimo na kraju da će važnu ulogu u odlučivanju o plasmanu imati gol-razlika. Hrvatska nakon teškog poraza u prvoj utakmici skupine po tom kriteriju stoji loše. No, već u srijedu protiv Albanije ima priliku to popraviti.

Komentari

komentara

« Povratak