DALIĆ ĆE NAPRAVITI VELIKU PROMJENU: Ovako će Hrvatska izgledati protiv Italije!

FOTO:

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ponedjeljak očekuje najvažnija utakmica na Euru. U 21:00 igramo protiv Italije, aktualnog europskog prvaka.

Zanimljivo, samo još dva puta u svojoj povijesti Hrvatska je nakon dva odigrana kola imala samo jedan osvojen bod: na SP-u 2006. u Njemačkoj i na EP-u u Velikoj Britaniji 2021. godine. Međutim, u oba slučaja Hrvatska nakon dvije utakmice nije bila posljednja u skupini, budući da je imala bolju gol-razliku od Japana, odnosno Škotske.

Dakle, Hrvatska je u Dalićevoj eri već jednom bila suočena s gotovo bezizlaznom situacijom, pa je, unatoč silnim kritikama i neuvjerljivim izvedbama, u lipnju 2021. ipak bila isplivala prema osmini finala: tada pobjedom 3:1 nad Škotima, na njihovu terenu.

Tada je Hrvatska igrala s dva zadnja vezna, Modrićem i Kovačićem, a ispred njih bio je Kramarić. Sličnu strategiju Dalić sprema i za Talijane, nagađa se s Lukom Sučićem, ali prisutna je i opravdana zebnja, jer Sučić je kod drugoga pogotka Albanaca imao zapanjujuće lošu reakciju, piše Večernji.hr.

A Daliću u utakmici odluke trebaju izrazito odgovorni i disciplinirani igrači. To možda vuče i ideju s novim igračem u zadnjoj liniji (Erlićem), kako bi Gvardiol bio lijevi branič, a Perišić imao manju potrošnju kao krilo. Ta bi formacija mogla izgledati ovako:

Livaković – Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol – Modrić, Kovačić – Mario Pašalić, Kramarić, Perišić – Budimir.

Komentari

komentara

« Povratak