DALIĆ JE SPREMAN ZA PORTUGAL: “Imam ideju o sastavu…”

FOTO:

Hrvatski izbornik, Zlatko Dalić, najavio je sutrašnji dvoboj protiv Portugala u 6. kolu Lige nacija. Hrvatska traži pobjedu iako je poznato kako Portugal neće ovo shvatiti kao prijateljski dvoboj.

Srebrni trener iz Rusije odmah je okupljenim novinarima dao do znanja kako shvaća da nisu dobri:

“Svjestan sam da nismo dobri i ne treba mi to nitko puno govoriti. Ovo je trenutačno naša realnost. Nama je danas otpao i Pongračić, ostali smo bez jako puno igrača. Rebić, Kramarić, Lovren, Vida… Svi bi bili u ekipi. Mi stvaramo novu reprezentaciju, taj proces vodim ja i ja iza njega stojim. Ja sam svjestan da to sad nije dobro, ali ću napraviti sve da u ožujku to već bude bolje. Rekao sam igračima da ne smiju izgubiti vjeru od sebe i da dva poraza ne mogu izbrisati sve što su napravili. Siguran sam da ćemo opet biti na ponos našem narodu. Trenutačno je ovo najbolje što imamo. Borimo se, slažemo i kad sam rekao da ova godina što prije prođe sam mislio na situaciju općenito. Prije godinu dana je ovdje na presici bilo puno ljepše”, započeo je izbornik, koji je potom kazao kako ima postavu za sutrašnji okršaj:

“Imam ideju o sastavu. Lijevi bok igrat će Bradarić, neka igra na svojem stadionu, na Poljudu. On će početi sigurno. Stoper jedini kojeg imamo je Lovren, a priključili smo i Škorića. Razmišljam da netko igra tu možda Barišić ili Melnjak, ali radije bih da igra netko tko je po vokaciji stoper. Desno će igrati Juranović, to je sigurno. Budimir i Petković nisu spremni da mogu igrati cijelu utakmicu. Nama fali taj zadnji vezni i to znam. Tu moramo naći rješenje da su i Kovačić i Luka Modrić bliže napadu. Želimo pobijediti. Nisam nikad rekao da igramo na bod jer ako Hrvatska igra na bod onda će izgubiti”, rekao je Dalić.

Komentari

komentara

« Povratak