DALIĆ NAJAVIO SUTRAŠNJI SUSRET: Evo što je hrvatski izbornik rekao uoči dvoboja protiv Španjolske!

FOTO:

Hrvatski izbornik, Zlatko Dalić, najavio je sutrašnji dvoboj prvog kola Europskog prvenstva. Hrvatska igra protiv Španjolske, a susret počinje u 18:00.

Dani Olmo je izjavio da Hrvatska uvijek sa srcem i ima veliki motiv, ali i da ima veliku kvalitetu. “Temeljni je ključ kvaliteta, a svakako i motiv. Hvala Olmu za takve riječi. Jako ga poštujem, žao mi je da nije kod nas u reprezentaciji.”

Biste li bili zadovoljni remijem? “Dobili smo najjaču skupinu. Naravno da je start važan. Sjetimo se Katra i boda koji smo osvojili protiv Maroka koji se kasnije pokazao važnim. Respektiramo Španjolsku, ali mi se nikoga ne bojimo i pokušat ćemo pobijediti.”

Bili ste na utakmici Hrvatske i Brazila u Berlinu 2006. Sjećate li se atmosfere i možemo li sutra očekivati nešto slično? Je li ovo najjača hrvatska momčad u vašoj eri po dužini klupe?

“Točno je, bio sam na toj utakmici. Bila je sjajna atmosfera, sjedio sam kod semafora i navijao kao i svi drugi. Očekujem da će i sutra biti tako. Imamo kvalitetu i zajedništvo. Imamo dobra rješenja na klupi, veseli me da se Perišić vratio, sve je bolji i bolji. Imamo 15-16 igrača koje u svakom trenutku možemo ubaciti u igru. Imamo jak kadar, tko god uđe, igra neće pasti.”

Kako ocjenjujete sezonu Joška Gvardiola? Imao je malih problem sa žuljevima…

“Joško je odigrao sjajnu sezonu u Manchester Cityju. On je sposoban napraviti dobre stvari, ima kvalitetu, ima energiju. Bit će spreman za utakmicu. Nadam se da će uz pomoć suigrača zaustaviti Yamala i Williamsa.”

Je li Španjolska promijenila igru u odnosu na raniji stil? Što je rješenje za njezinu igru?

“Posjed je oduvijek velika kvaliteta španjolskih momčadi. Ipak je došlo do male promjene, više nije lopta toliko kod njih. Rješenje je da čuvaš loptu i radiš ono što oni ne vole.”

Komentari

komentara

« Povratak