DALIĆ PORUČIO NAKON POBJEDE NAD MAKEDONIJOM: “Njih dvojica su budućnost Hrvatske!”

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Sjevernu Makedoniju 3:0 u prijateljskom susretu. Dvostruki strijelac bio je Lovro Majer, a prvijenac za reprezentaciju postigao je Marco Pašalić.

Zanimljivo, sve golove postigli su ljevaci odličnim udarcima, a priliku su dobili i brojni igrači s klupe. Pored prvijenca Pašalića na njegovoj Rujevici, može se izdvojiti prvi nastup Ivana Perišića za reprezentaciju nakon teške ozljede. Nakon utakmice zadovoljan je bio izbornik Zlatko Dalić koji je kazao:

“Dobra večer svima. Prvo čestitam Kovačiću na stotom nastupu,. Kova je još uvijek mlad i ima puno toga za dati, čestitam dečkima na pobjedi. Nitko se nije ozlijedio, dobili smo utakmicu. Može i bolje i gore od ovoga. U fazi obrana smo bili predaleko od igrača, ali imat ćemo još treninga. Sve u svemu super, slijedi nam daljnji rad, utakmica s Portugalom.”, kazao je Dalić u uvodu, a potom je stiglo pitanje ima li prvih 11:

“Nemamo sve u glavi, veći dio svega toga da. Utakmica danas i ona protiv Portugala će nam poslužiti da neke stvari posložimo. Velikih dilema nema. Svaki trening je dobar, nadam se da ćemo nakon Portugala imati potpuno jasnu sliku kako ćemo igrati protiv Španjolaca, nakon Portugala ćemo konkretizirati imena i sastav.”

Za kraj je stiglo pitanje u vezi budućnosti reprezentacije, a Dalić je na to kazao:

“Baturina je kroz Dinamo pokazao da može biti glavni igrač i nositelj igre. Htio sam njega i Kovačića kao zadnje vezne da igra u oba smjera. Najbolja pozicija mu je možda iza napadača, ali ima budućnost i kao povučeniji veznjak. On i Sučić su igrači koji će idućih desetak godina nositi hrvatsku reprezentaciju kada se neki igrači povuku. Mislim da su njih dvojica nasljednici ove zlatne generacije.”

Komentari

komentara

« Povratak