DALIĆ PRIZNAO POGREŠKU: „Trebao sam izbjeći utakmice protiv Turske i Švicarske, nisam bio pametan…“

FOTO:

Hrvatska reprezentacija sutra od 20:45 na Poljudu igra zadnje kolo Lige nacija. Protivnik obzirom na situaciju vjerojatno ne može biti teži – Portugal, ali je dobra stvar što Ronaldo i ekipa nemaju imperativ rezultata jer su poraženi od Francuza.

Izbornik Zlatko Dalić je po dolasku u Split odradio intervju za Sportske novosti te priznao da su se neke stvari mogle napraviti i bolje.

“Švedska je ovog trenutka bolja od nas. Moramo reći istinu! Nije stvar u pristupu. Nego jednostavno protivnik je bolji. Što da vam kažem? Ako hoćete istinu, Šveđani su bili bolji od nas. Pa može netko biti bolji. Ne moramo uvijek mi biti od svih najbolji.” – realan je srebrni izbornik iz Rusije.

“Moramo biti realni i iskreni. Ako pogledamo momčad koja je igrala u Solni, samo četvorica su bili na Svjetskom prvenstvu, tek dvojica nastupili u finalu. Mi kao momčad u stvaranju, a oni imaju uigrane postave i sve posloženo. Samo da smo kompletni, da nam ne nedostaje tih sedam igrača, bilo bi drugačije. Pa svi vide da je ovo novo, da nema igrača iz Rusije.” – obrazložio je Dalić i treba reći da je u pravu.

U odnosu na Rusiju nedostaju Vrsaljko, Vida, Lovren, Rebić, Kramarić, Brozović i Rakitić za kojeg je izbornik priznao da nedostaje ekipi. Za kraj je naglasio da je i on pogriješio u pripremi jesenskih utakmica, trebao je izabrati lakše protivnike.

“Nisam bio dovoljno pametan i mudar kod planiranja jesenskog rasporeda. Trebao sam izbjeći ove jake prijateljske utakmice sa Švicarskom i Turskom. Unatoč mojoj želji da igram s vrhunskim suparnicima, ovo stanje u kojem živimo s tim koronavirusom nije za takve planove.” – izjavio je za SN.

Daliću uoči Portugala jedino preostaje “galvanizirati” ekipu, termin je to kojim bi se poslužio njegov učitelj Ćiro Blažević. Vatreni moraju skupiti glave i ostvariti pozitivan rezultat kako bi ostali u elitnoj diviziji te dokazali sami sebi da mogu igrati s najjačima.

Komentari

komentara

« Povratak