DALIĆ SE POŽALIO: Nismo dobili poštovanje koje zaslužujemo kao viceprvaci svijeta!

FOTO:

Hrvatska i Kanada igraju u drugom krugu skupine D Svjetskog prvenstva u nedjelju od 17 sati. Utakmicu us danas najavili izbornik Zlatko Dalić te Ivan Perišić.

Dalić se požalio

Izbornik hravtske nogometne reprezentacije najavio je utakmicu s Kanadom:

„Pripremamo se za jako važnu i tešku utakmicu. Bitan je bio oporavak igrača jer nam je onaj termin u 13 sati poremetio cijeli bioritam, sad smo se prebacili na noćni termin. Očekujem tešku utakmicu i s više energije nego protiv Maroka. Puni su samopouzdanja, a mi moramo jednako odgovoriti. Vlašić nije bio jučer na treningu, ali očekujem ga popodne, da konkurira. Vidjet ćemo tko će početi. Moramo biti puno spremniji nego u prošloj utakmici, a ovo izdanje pripisujem ranom terminu utakmice.”

Na pitanje kanadskog novinara tko će biti prvi napadač Dalić je odgovorio:

„Nemojte me tjerati da kažem tko će započeti od napadača. Imamo četiri napadača koji imaju svoj stil igranja. Prilagodit ćemo se suparniku. Ne vjerujem da ću pogriješiti koga god od njih stavim. Znali smo prvih 11 u Rusiji, sad znamo prvih devet.”

Izbornik jako respektira idućeg protivnika Vatrenih:

„Ako budeš u grupi ispred Amerike i Meksika, znači da imaš dobru i kvalitetnu reprezentaciju, i oni su to pokazali protiv Belgije koja im je teško parirala. Puno su trčali, uložili puno energije i truda. Po svemu su zaslužili više od poraza. Puno malih reprezentacija radi iznenađenja.“

„Nema življenja na staroj slavi i vraćanja u prošlost, ovo je sadašnjost i tu moraš odgovoriti na pravi način. Možda je dobra priča da je SP u tijeku sezone, igrači su došli u pravoj formi i ovo je trkački i igrački dobra utakmica.”

Izbornik je po prvi puta priznao što ga je zasmetalo u organizaciji:

„Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje svakoga jer je to pokazala otkad postoji. Osvojili smo dvije medalje u 20 godina što je malo tko napravio. Kako mi pokazujemo respekt prema drugima, tako ga i zaslužujemo. Nisam to htio komentirati, ali nije respekt da igramo u 13 sati. Hrvatska je druga na svijetu, ne igra ni Engleska, ni Španjolska ni Francuska u 13 sati. Neću se obazirati na bilo kakve komentare. Mi ćemo se pripremiti i biti dostojanstveni i prema Kanadi. I očekujemo respekt.”

Komentari

komentara

« Povratak