DALIĆ SPREMAN ZA EKSPERIMENT: Hrvatska danas igra protiv S. Makedonije! Evo gdje gledati…

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u 19 sati na stadionu Rujevica u Rijeci protiv Sjeverne Makedonije odigrat će prvu pripremnu utakmicu uoči Europskog prvenstva, koje 14. lipnja počinje u Njemačkoj.

Prijenos susreta bit će na Novoj TV. Podsjetimo, momčad izbornika Zlatka Dalića u subotu 8. lipnja u 18:45 odradit će i susret protiv Portugala, koji će biti posljednja provjera pred turnir.

Dalić je na konferenciji za medije uoči utakmice najavio da će protiv Sjeverne Makedonije koristiti 17 igrača, a veća minutaža očekuje se za one koji su se pripremama priključili prvog dana. Sigurno je da Nikola Vlašić neće konkurirati za utakmicu jer se ne želi riskirati pogoršanje njegove ozljede, a Ivan Perišić će sigurno igrati 60 minuta kako bi se dobio bolji uvid u njegovo trenutno stanje.

Na raspolaganju izborniku neće biti ni kapetan reprezentacije Luka Modrić, koji se priključuje reprezentaciji dan nakon utakmice, te Mario Pašalić i Marcelo Brozović, koji u Rijeku dolaze na dan utakmice.

Na pitanje je li zadovoljan pripremama, Dalić je odgovorio: “Nemam nikakve primjedbe. Samo da igrači nastave takvim ritmom i takvim motivom i da ne bude nikakvih ozljeda. Jako dobro rade, puni su motiva i svaki trening je sve bolji. Respektiramo protivnika, zamislili smo to kao utakmicu koja će poslužiti kao priprema za Albaniju, igrat ćemo s nešto više ofenzivnijih igrača.

Imamo pravo na šest zamjena. Neke igrače ćemo odmoriti. S Vlašićem nećemo riskirati da igra nakon dva treninga. Perišić će početi, igrat će sat vremena, u dobrom je stanju, jako dobro trenira. I on sam želi da vidimo u kakvom je stanju.

Kao što znate, i Kovi je 100. utakmica za Hrvatsku, imat će i on šansu igrati. Priključuju nam se Brozović i Pašalić sutra tijekom dana, a u utorak smo kompletni. Tada kreće fokus na Portugal i sve što slijedi.”

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak